Home News
Νέα
Δραστηριότητες 2009 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 January 2011 22:54
There are no translations available.

1.250 – ΔΩΡΕΑΝ - ημερολόγια σε μέλη μας και στα καταστήματα του Αιγίου.

1/10/2009 Έναρξη μαθημάτων Παραδοσιακού χορού για 33η χρονιά.

25/09/09 Παράσταση στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε στο Ο.Π.ΑΚ.Ε. στην Τέμενη.

20/09/09 ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ Αιγίου : Σεργιάνι στην παράδοση. 7 τμήματα και 150 χορευτές παρουσιάζουν Πόντο-
Μυτιλήνη- Εύβοια- Θράκη –Μακεδονία – Αιγαίο- Θεσσαλία.

10-30 Σεπτεμβρίου : Εγγραφές - Τοποθέτηση κλιματιστικών – νέες κουρτίνες.

25/8-1/9/09 ΒALCHIK (Αρχ. Διονυσούπολη) Μ. Θάλασσα Βουλγαρία 45 χορευτές.

13/8/09 Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. τα 3 συγκροτήματα που ετοιμάζονται για Βουλγαρία.

1/8/09 Θαυμάσια παράσταση ( Στεριανοί – Νησιώτες – Θρακιώτες ) Κουνινά.

26/7/09 Συναπάντημα Αραγοζαναίων. Άλσος Συμπολιτείας ( Νησιώτες ).

25/7/09 Συναπάντημα Πελοποννησίων Διγελιώτικα ( Μακεδόνες – Στεριανοί).

24/7/09 Απ. Πλάτανος παράσταση ( Στεριανοί – Νησιώτες-Θρακιώτες & Ενήλ. Νησ.)

18/7/09 Ανεπανάληπτη εμφάνιση Σπηλιά Δωρίδος. (Στερ. – Νησιώτ. – Θρακιώτες).

15/7/09 Παράσταση Ο.ΠΑΚ.Ε.–Ο.Τ.Ε. Τέμενη (Στεριανοί –Νησιώτες & Εν. Νησιώτες).

7/7/09 Παράσταση Ο.ΠΑ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. Τέμενη ( Στεριανοί – Θρακιώτες - Νησιώτες).

22/6-1/7/09 Festival Szeged Ουγγαρία. ( Szoreg–Cserkeszolο–Oroshaza) 45 χορευτές.

12/6/09 αποχαιρετιστήρια συνάντηση- χορός Ενηλίκων <Λιόπετρο>.

5/6/2009 παράσταση Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. Τέμενη ( Ενήλικες Νησιώτες & Θρακιώτες).

ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ < ΜΙΚΡΩΝ >.
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
Το Σάββατο 30 Μαϊου στις 8.30 μ.μ.,στο εξαιρετικά φιλόξενο και άνετο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Αιγίου στον οικισμό Μεσσηνέζη πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή λήξης των μαθημάτων Ελληνικών χορών και τραγουδιών του χορευτικού έτους 2008-09. Ειδικά φέτος συμμετείχαν και μέλη δύο τμημάτων Ενηλίκων, από αυτούς που ενδιαφέρονταν για την συμμετοχή τους στο County-Wandering Festival του Szeged της Ν. Ουγγαρίας.
Συνολικά πήραν μέρος στην εκδήλωση 14 τμήματα του Ομίλου. Επειδή δε η 29η Μαϊου είναι η επέτειος Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάστηκαν και από ένα τμήμα Ενηλίκων χοροί Προποντίδος και Κωνσταντινούπολης. Επίσης από τμήμα μαθητών Δ΄-Ε΄ Δημοτικού παρουσιάσθηκαν Ποντιακοί χοροί, με την ευκαιρία της ημέρας Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έχει ορισθεί ομόφωνα από την Βουλή των Ελλήνων η 19η Μαϊου. Ήταν η πιο πολυπληθής συμμετοχή Αιγιωτών θεατών στην εκδήλωση αυτή του Χορευτικού, που καταχειροκρότησαν μικρούς και μεγάλους χορευτές αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο και τους γυμναστές για τη μεγάλη τους προσφορά στην πόλη του Αιγίου.
12 ΙΟΥΝΊΟΥ ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο ΛΙΟΠΕΤΡΟ οι Ενήλικες και των 5 τμημάτων αλλά και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, δείπνησαν και διασκέδασαν χορεύοντας Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο. Η εξαιρετική βραδιά, η θέα προς την πόλη του Αιγίου και τον Κορινθιακό, το εξαιρετικό φαγητό και το άριστο service, αλλά και το κέφι των ενηλίκων χορευτών και των φίλων τους, είχε σαν αποτέλεσμα μια εντυπωσιακά χαρουμενη - αξέχαστη βραδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ.
Με επιστολές του προς Υπουργεία - Νομαρχία - Δημαρχείο, ο Χορευτκός ζητά να του δοθεί διαφημιστικό υλικό της πατρίδος μας, προκειμένου να το προωθήσει στα Δημαρχεία των πόλεων που θα επισκεφθεί στα δύο ταξίδια του, αλλά και στις αποστολές των Χορευτικών συγκροτημάτων των άλλων χωρών.Διευκρινίζει δε από την εμπειρία τόσων ταξιδιών, ότι τα Τουρκικά και τα Σκοπιανά συγκροτήματα έχουν πάντα μαζί τους άφθονο διαφημιστικό - προπαγανδιστικό Υλικό.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Παρά τον άστατο καιρό ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με 102 χορευτές του πήρε μέρος στην παρέλαση επ' ευκαιρία της εθνικής επετείου του 1821. Προηγούντο της παρελάσεως δύο ιππείς με παραδοσιακές στολές του Χορευτικού. Μετά την παρέλαση παρουσίασε πρόγραμμα Έλληνικών παραδοσιακών χορών στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΡΟΜΗ 6ου - 7ου ΕΤΟΥΣ.
40 από τους χορευτές 6ου και 7ου έτους του Χορευτικού, πραγματοποίησαν ( προσφορά της Διοίκησης ) μορφωτική - ψυχαγωγική εκδρομή στο Άργος , το Ναύπλιο, το Παλαμήδι , και την Τίρυνθα, την Κυριακή 8 Μαρτίου. Ο θαυμάσιος καιρός βοήθησε ώστε όλα τα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών να περιηγηθούν και να γνωρίσουν το Αρχαίο Θέατρο του Άργους του 4ου π.χ. αιώνα, το πιο μεγάλο ίσως στην Ελλάδα, το αρχαιότερο θέατρο - ωδείο του 8ου π.χ. αιώνα, την αγορά και τα Ρωμαϊκά λουτρά. Στο Παλαμήδι μετά την ξενάγηση, κατέβηκαν όλοι οι χορευτές τα 999 σκαλιά που οδηγούν στην πόλη του Ναυπλίου. Αφού γευμάτισαν είχαν την ευκαιρία να δουν την πρώτη πρωτεύουσα του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων και τον Αγ. Σπυρίδωνα. Το απόγευμα επιστρέφοντας στο Αίγιο πέρασαν από την Αρχαία Τίρυνθα με τα Κυκλώπεια τείχη. Συνόδευσαν η πρόεδρος Ελ. Καφεντή - Αρβανίτη , οι έφοροι υλικού Μ. Μαχαίρα - Τρακαδά και Π. Πυρπιρή - Καπράλου, ο Δ/ντής Κιλιάς Χρ. και οι δύο Γυμνάστριες του Ομίλου, Βαγενά Χρ. και Κωνσταντινίδη Αθ.
ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
<Έκλεισε> και το δεύτερο ταξίδι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, στο Εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2009. Μετά τα τμήματα Ενηλίκων που θα βρεθούν τέλος Ιουνίου στο Szeged της Ν. Ουγγαρίας, τέλος Αυγούστου θα δώσουν παραστάσεις στην Μαύρη θάλασσα 3 τμήματα παιδιών του Χορευτικού. ( Στεριανοί - Νησιώτες - Θρακιώτες ). Τόπος διαμονής τους η Αρχαία Ελληνική πόλη του 5ου π.χ. αιώνα , που προς τιμήν του θεού Διονύσου ονομαζόταν Διονυσούπολη. Σήμερα έχει 14.000 κατοίκους, ονομάζεται Balchik και είναι ένα από τα πιο αξιοποιημένα θέρετρα στην Μαύρη θάλασσα 30 Km βόρεια της Βάρνας. Από το 1912 έως το 1940 ανήκε στην Ρουμανία και ήταν τόπος παραθερισμού Βασιλέων και αριστοκρατών της εποχής, ενώ μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο ανήκει στην Βουλγαρία. Στην πόλη υπάρχει ακόμα Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Θα εξεταστούν οι προτάσεις για το εξωτερικό αφού υπάρξει συνεννόηση με χορευτές ενήλικες για ταξίδι τους στην Ουγγαρία ή Ολλανδία. Αναμένεται επίσης και οριστική απάντηση από τη Γερμανία.
Για τους νεότερους χορευτές υπάρχει πρόταση από τη Βουλγαρία για τέλος Ιουνίου αλλά και τέλος Αυγούστου. Αναμένεται πρόταση από τη Λιθουανία που θα εξεταστεί.
Οι προτάσεις από Νεπάλ (Κατμαντού) - Ισπανία (Πάλμα ντε Μαγιόρκα) θα απορριφθούν για οικονομικούς λόγους. Εξετάζεται με επιφυλάξεις όμως η πρόταση για συμμετοχή παιδικού συγκροτήματος στην Προύσσα της Τουρκίας.

 
Δραστηριότητες 2008 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 January 2011 22:46
There are no translations available.

Η Γενική Συνέλευση του Ομίλου άρχισε με εκλογή Προεδρείου ( Χρήστος Κιλιάς - Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου - Χριστίνα Παπαβραμοπούλου), με εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (Ιωάννης Βασιλείου - Απόστολος Χριστόπουλος - Γεωργία Πετράκη - Λυδία Διαμαντοπούλου - Λούπη Σοφία). Ακολούθησε Απολογισμός τριετίας απερχόμενου Δ.Σ. από την Πρόεδρο Καφεντζή -Αρβανίτη Ελένη, Οικονομικός απολογισμός από τον ταμία Νικολόπουλο Γεώργιο, Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής από την Βασιλειάδη Αγγελική. Η Γενική Συνέλευση ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε τον Απολογισμό Δραστηριότητος και τον Οικονομικό Απολογισμό. Στην συνέχεια είχαμε παρουσίαση των υποψηφιοτήτων.
Κατά τις εκλογές στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου εκλέχτηκαν:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
1) Καφεντζή - Αρβανίτη Ελένη με 167 ψήφους
2) Κακιός Μαρίνος με 160
3) Νικολόπουλος Γεώργιος με 147
4) Μιχαλόπουλος Βασίλειος με 117
5) Βέργου Χαρά με 96
6) Μαχαίρα -Τρακαδά Διαμάντω 89 και
7) Πυρπιρή - Καπράλου Καλ. με 85.
Αναπληρωματικοί:
Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Μπέκιος Αργύριος, Παπαμιχαλοπούλου - Τσούνη Μαρία, Χρονόπουλος Σωτήριος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1) Καρβέλας Ανδρέας με 116 ψήφους
2) Βασιλειάδη Αγγελική με 115
3) Τρακαδάς Βασίλειος με 108
Αναπληρωματικός: Πολυχρονόπουλος Βασίλειος.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε Σώμα εντός 15 ημερών και θα αναλάβει τα καθήκοντά του από 1-1-2009.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2008.

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ.
Μετά τις 2-3 πρώτες εβδομάδες μαθημάτων, Διοικητικό Συμβούλιο και Διεύθυνση αλλά και οι Γυμναστές του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την προσέλευση Αρχαρίων όλων των ηλικιών. Ο αριθμός των νεοεγγραφέντων μελών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο νέα τμήματα μαθητών και δύο νέα τμήματα Ενηλίκων. Οι Ενήλικες, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Παραδοσιακούς και λαϊκούς μας χορούς, έχουν συμπληρώσει συνολικά 5 τμήματα, που εξασκούνται τα βράδυα από 9μ.μ. έως 10.30μ.μ.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 26/28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008.
Στην πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας βρέθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου το Στεριανό Συγκρότημα του Χορευτικού και η ορχήστρα του. Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με το συγκρότημα της Εστίας Πιερίδων Μουσών στις 27/10/2008 σε εκδήλωση που οργάνωσαν η Νομαρχία Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, Παρέλασαν την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και αμέσως μετά επέστρεψαν στο Αίγιο. Από το Διοικητικό Συμβούλιο συνόδευσαν ο Γραμματέας Μαρίνος Κακιός και ο ταμίας - χορευτής Γιώργος Νικολόπουλος, ενώ την ευθύνη του προγράμματος είχε ο Διευθυντής - Γυμναστής Χρήστος Κιλιάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008.

12. Πρόταση από την Παραλία Πλατάνου εξετάζεται.
11. 5 /9/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν και φιλοξενούμενοι από την Μάλτα.
10. 26/8 έως 3/8/08 συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Festival Folklor TZAREVO, στην Μαύρη θάλασσα στην Ν. Βουλγαρία. Είναι η πρώτη έξοδος τμημάτων Ενηλίκων στο Εξωτερικό.
9. 28/8/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Φιλοξενούνται και θα παρακολουθήσουν και Κύπριοι την παράσταση Θρακιωτών και Νησιωτών.
8. 23/8/08 πρόταση από την Πανκαλαβρυτινή ένωση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικές στην Κλειτορία. Μάλλον θα αποκλεισθεί.
7. 9/8/08 Στεριανό συγκρότημα με 16 χορευτές στο ΑΝΤΙΡΙΟ μαζί με άλλα 5 Ελληνικά συγκροτήματα.
6. 24/7/08 έως 7/8/08 Θρακιώτικο και Νησιώτικο συγκρότημα στο 28ο Festival cidade PORTO, 27o Ranchoparanhos, Festival Folklor Gondomar κ΄ Βraga, στην Πορτογαλία.
5. 20/7/2008 στην Ακράτα 48 χορευτές, τριών συγκροτημάτων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ Κυριακή - Δευτέρα - Τρίτη 13-14-15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008. ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ.
ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ και απονομή αναμνηστικών στα 31 ιδρυτικά μέλη. Μαζί μας το Ρουμάνικο συγκρότημα TARA VRANSEI.

4. 10/7/2008 ΟΠΑΚΕ -ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Θα φιλοξενούνται και Κύπριοι.
3. 5/6/2008 Στεριανό συγκρότημα στο συναπάντημα στην Σέλισσα.
2. 28/6/2008 Στην Αιγείρα Θρακιώτες και Νησιώτες, στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις για το "ράλλυ" Αρχαίας Αιγείρας.
1. 27/6/2008 ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ Τέμενη Αιγίου. Θα φιλοξενούνται και θα παρακολουθήσουν και Ρουμάνοι.

ΚυριακΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 
Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ στις 19.30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση - αφιέρωμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας για τη συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821 των Ιωαννίνων, του Σουλίου και του Μεσολογγίου. Επίσημοι και θεατές παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και καταχειροκρότησαν τις ολιγόλεπτες μεστές ομιλίες, την εικόνα που ταυτόχρονα προβαλλόταν και τους χορούς και τα τραγούδια των αντίστοιχων περιοχών, που με μεγάλη επιτυχία παρουσίασαν 2 τμήματα του Χορευτικού και 1 του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ο Δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς συνεχάρη τους συντελεστές και ιδιαίτερα το ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ που φέτος γιορτάζει την συμπλήρωση 30 χρόνων εντυπωσιακής δραστηριότητος.

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
Δεν έγινε λόγω βροχής παρέλαση και τα 120 παιδιά του Ομίλου που είχαν προετοιμασθεί να παρελάσουν και να χορέψουν, ένοιωσαν απογοήτευση. Μόνον οι δύο ιππείς με παραδοσιακές ενδυμασίες, πάνω στα λευκά τους άλογα και οι σημαιοφόροι παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στα Ψηλαλώνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Εκδήλωση της ΔΕΠΑ Αιγίου και της ΕΤΕΠΑ για τις σημαίες του αγώνα, με συμμετοχή μελών του Στεριανού συγκροτήματος, που χόρεψαν χορούς Σουλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Εκδρομή χορευτών 6ου και 7ου έτους σε Ακροκόρινθο, Λίμνη Βουλιαγμένης, Ηραίο, Λουτράκι. Προσφορά ΑΝΩΝΥΜΟΥ φίλου του Χορευτικού Ομίλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/4 ή ΚΥΡΙΑΚΗ 20/4
Στην έξοδο του Μεσολογγίου 48 χορευτές θα παρελάσουν με τις παραδοσιακές τους στολές.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις: 

1. Κυριακή 16 Μαρτίου εκδρομή γνωριμίας των μελών των τμημάτων Ενηλίκων, στην Λευκάδα.
2. Κυριακή 23 Μαρτίου στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις 19.30 Επετειακό αφιέρωμα στη συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821 των Ιωαννίνων, του Σουλίου και του Μεσολογγίου. Οργάνωση : Χορευτικός Όμιλος Αιγίου και Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας κ΄ Καλαβρύτων. Συμμετέχει το Χορευτικό του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
3. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 , παρέλαση 120 χορευτών.
4. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008, μετά την παρέλαση χοροί στα Ψηλαλώνια από το Χορευτικό.
5. Τρίτη 25 Μαρτίου 2008, 20.30 ΑΠΟΛΛΩΝ συμμετοχή χορευτών του Στεριανού συγκροτήματος σε εκδήλωση του Δήμου Αιγίου, της ΙΛΕΑ και της ΕΤΕΠΑ.

27/1/2008
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε αριθμό θεατών, αριθμό χορευτών, απόδοση ορχήστρας, απόδοση χορευτικών τμημάτων, εντυπωσίασε η πρώτη για το 2008 εκδήλωση κοπής πίτας του Χορευτικού Ομίλου της πόλης μας. Πραγματική πανδαισία ήχου και θεάματος, άφησε άριστες εντυπώσεις και συγκλόνισε όσους (και ήσαν πάρα πολλοί) την παρακολούθησαν. Η εμφάνιση με τους καλύτερους χορευτές που σήμερα διαθέτει του Θρακιώτικου συγκροτήματος αλλά και του Στεριανού και του Νησιώτικου, αλλά και η εξαιρετική απόδοση του τμήματος Ενηλίκων (άλλα δύο τμήματα Ενηλίκων θα παρουσιάσουν πρόγραμμα την επόμενη Κυριακή), ήταν εκπληκτική. Φυσικά δεν υστέρησαν και τα άλλα 6 συγκροτήματα μικρότερων χορευτών, που και αυτά καταχειροκροτήθηκαν. Η πρόεδρος του Χορευτικού ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τις Αιγιώτικες οικογένειες που εμπιστεύονται το Χορευτικό και τα εκάστοτε Συμβούλιά του και τους Δασκάλους, τριάντα ολόκληρα χρόνια τώρα. Αναφέρθηκε και στην προσφορά του ακούραστου Χρήστου Κιλιά, που είναι 30 χρόνια στην διεύθυνση του Ομίλου διδάσκοντας συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαρίστησε δασκάλους, χορευτές, μουσικούς , συμβούλους για την εξαιρετική συνεργασία. Ανέλυσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2008, που θα είναι αφιερωμένο στην τριακονταετία του θαυμάσιου Πολιτιστικού Συλλόγου. Ανέφερε τα δύο ταξίδια προβολής της Ελληνικής Παράδοσης στο Εξωτερικό, το πρώτο στο Πόρτο της Πορτογαλίας και το δεύτερο για τα τμήματα Ενηλίκων στην Μαύρη θάλασσα στην Βουλγαρία. Υποσχέθηκε πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση του λαμπρού έργου που επιτελείται. Ο επί τριάντα χρόνια δάσκαλος χορών και διευθυντής Χρ. Κιλιάς ευχαρίστησε πολλές φορές τους Αιγιώτες για την στήριξη που προσέφεραν από το 1978 μέχρι το 2008 στο Χορευτικό. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχισθεί για πολλά ακόμα χρόνια, η λαμπρή πορεία του Ομίλου.
Στην κοπή της πίτας τυχερός ο πολιτευτής της Ν.Δ. Δ.Τριανταφυλλόπουλος. Χαιρετισμούς έστειλαν : ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων και η Βουλευτής Νατάσσα Ράγιου.
Την άλλη Κυριακή 10.45 η δεύτερη εκδήλωση κοπής πίτας, πάλι με Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα άλλα μισά παιδιά του Χορευτικού.
3/2/2008 - ΑΠΟΛΛΩΝ
Καμία περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της επιτυχίας και στην δεύτερη μεγάλη καθιερωμένη εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Οι θεατές που από νωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ στην πλατεία και στον εξώστη, έμειναν κατενθουσιασμένοι από το πραγματικό υπερθέαμα, που παρουσίασαν άλλα 10 συγκροτήματα του Ομίλου, με χορευτές από 7 έως 55 ετών. Το κέφι, η ζωντάνια, ο ρυθμός, η ευχάριστη διάθεση αποτυπωμένη σε όλων τα πρόσωπα, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό που μαζί με την εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα συνεπείραν μικρούς και μεγάλους. Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε ο ενθουσιασμός των χορευτών 2 τμημάτων Ενηλίκων που χόρεψαν με τρόπο που ξεσήκωσε τους θεατές. Η πρόεδρος Ελένη Καφετζή ευχαρίστησε πάλι από την καρδιά της τους Αιγιώτες γονείς και φίλους για την αθρόα προσέλευση. Ευχαρίστησε επίσης χορευτές - μουσικούς - δασκάλους για την τέλεια συνεργασία που δίνει αντίστοιχα αποτελέσματα. Ανέφερε εν ολίγοις τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για το 2008 (όπου ο Χορευτικός γιορτάζει τα 30 του χρόνια) και κάλεσε τους Γονείς και στην τρίτη εκδήλωση κοπής πίτας με χορό, που θα πραγματοποιηθεί στον ΕΣΠΕΡΟ το Σάββατο 9/2/08.
Ο Δ/ντής του Ομίλου φανερά ενθουσιασμένος από την προσέλευση, ευχαρίστησε πολλές φορές τους Αιγιώτες για την στήριξη που προσέφεραν τα 30 αυτά χρόνια στις προσπάθειες του Χορευτικού, που ξεκινώντας από το μηδέν, έφθασε να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε Διεθνή Festivals από τον Βόρειο Πολικό Κύκλο και το ROVANIEMI της Φιλανδίας, μέχρι τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Κύπρο Νότια και από το Κίεβο Ανατολικά, μέχρι το OPORTO και την BARCELONA δυτικά. Από την Βόρεια θάλασσα μέχρι την Ιταλική και την Γαλλική ριβιέρα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, η Βουλευτής της Ν.Δ. Νατάσσα Ράγιου, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Ν. Τσάνης,
ο Πανεπιστημιακός και πολιτευτής κ. Τζιλίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρ. Χριστόπουλος και Άν. Σουφλή, ο πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, προϊστάμενοι Υπηρεσιών κ.λ.π.
Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι για το λαμπρό έργο που επιτελείται στον μεγαλύτερο Πολιτιστικό Σύλλογο του Αιγίου.

Στις 4/2, Κυριακή μεσημέρι, από 13.00 έως 15.00, το κανάλι Lepanto, έδειξε όλο το πρόγραμμα της προηγούμενης Κυριακής 27 Ιανουαρίου, του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

 
Δραστηριότητες 2007 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 January 2011 22:45
There are no translations available.

XIOΣ. 16/12/2007. Παράσταση εξαιρετική 16 Στεριανών με ορχήστρα στο Ομηρίδειο Πνευματικό κέντρο, μαζί με το τοπικό συγκρότημα < ΙΩΝΑΣ >. 

NOEMBΡΙΟΣ 2007. ΔΩΡΕΑΝ 1.000 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ. Απέδωσε η προσπάθειά μας και φίλοι καταστηματάρχες του Αιγίου κάλυψαν τα έξοδα για 1.000 ημερολόγια που μοιράσαμε στους Αιγιώτες.

22 0κτωβριου. Επίσκεψη στον Δήμαρχο και του εκθέσαμε το πρόγραμμά μας του 2008.

31 ΙΟΥΛΙΟΥ έως 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Στεριανοί και νησιώτες, συνολικά 40 άτομα στο ΟDOORN και ΕΜΜΕΝ για δεύτερη φορά.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Ν. ΔΡΑΜΑΣ 18 – 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 . Θρακιώτες και Νησιώτες , προσκεκλημένοι

19 ΙΟΥΛΙΟΥ. Οι Στεριανοί στο Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε.

14 ΙΟΥΛΙΟΥ . Θρακιώτες και Νησιώτες στην Λεύκα Πατρών εντυπωσίασαν το πλήθος των θεατών.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ και 27 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο.ΠΑΚ.Ε. – Ο.Τ.Ε. Τέμενη Αιγίου με τρία συγκροτήματα και 42 χορευτές.

25 ΜΑΪΟΥ . ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ Χορευτικού έτους . παρουσίασαν πρόγραμμα στο κατάμεστο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου 14 τμήματα κυρίως < μικρών>.

2 ΜΑΪΟΥ . Χοροί και τραγούδια της πατρίδος μας, μετά τον εκκλησιασμό στον Άγ. Αθανάσιο της Ελίκης.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ 120 χορευτών μας αλλά και των χορευτών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

24 ΜΑΡΤΙΟΥ. Αφιέρωμα για την συμμετοχή της Κρήτης – του Ολύμπου και του Αιγίου στην Επανάσταση του 1821. Συνεργασία Χορευτικού – Φιλολόγων και Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με 48 χορευτές στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ αφού λόγω βροχής εκεί έγιναν οι εκδηλώσεις για το Παιδικό Καρναβάλι. Παρουσιάσαμε χορούς Αποκρηάς.

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ < ΑΠΟΛΛΩΝ > . 2η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ για τους άλλους μισούς χορευτές μας.

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΧΟΡΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ <ΕΣΠΕΡΟΣ>. Εξαντλήθηκαν όλες οι προσκλήσεις. Εξαιρετική επιτυχία.

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ < ΑΠΟΛΛΩΝ > 1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ. Για τους μισούς μας χορευτές.

 
«StartPrev91929394NextEnd»

Page 93 of 94
Copyright © 2019 Folkloric Dancing Group of Egio. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.