Home News
Νέα
ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ . PDF Print E-mail
Written by Egio   
Friday, 22 June 2018 18:46
There are no translations available.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Μετά την γιορτή λήξης του Χορευτικού έτους  στο υπαίθριο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, ακολούθησαν δύο εβδομάδες μαθημάτων και αποχαιρετιστήρια με πολύ χορό και κέφι των τμημάτων ενηλίκων. Η μόνη εμφάνιση ήταν τμήματος ενηλίκων Δευτέρας  που παρουσίασαν χορούς στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου, παρουσία και φιλοξενουμένων Γερμανών μαθητών.   Άρχισαν  ακολούθως και οι εξετάσεις των μαθητών  Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και των φοιτητών.  Έτσι τον Ιούνιο μέχρι τις 20/6  δεν θα γίνουν εκδηλώσεις του Ομίλου.   Αρχίζει  όμως ένα έντονο καλοκαίρι Χορευτικό με πολλές παραστάσεις ιδίως τον Ιούλιο,  από τον ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ  που η πρώτη παράσταση θα γίνει στις 20/6/2018, Τετάρτη.  Ίσως γίνει και άλλη μία, στο φιλόξενο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ τον Ιούνιο.   Τον Ιούλιο όμως  ( ελπίζετε πως δεν θα κάνει πολύ καύσωνα ) έχουμε : Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θεματικό Πάρκο Συνεβρού, τμήμα Μακεδονικών χορών.   Δευτέρα 09 Ιουλίου στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ  όπου θα φιλοξενούνται και Κύπριοι, δύο ή τρία τμήματα του Ομίλου. Τετάρτη 11 Ιουλίου Πολιτιστικό Αιγίου σε εκδήλωση του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής τμήμα Στεριανών χορών.   Δευτέρα 16 Ιουλίου ΟΠΑΚΕ - ΟΤΕ. Τετάρτη 18 Ιουλίου σε εκδήλωση της ΔΗΚΕΠΑ στις Καμάρες  ενήλικες Δευτέρας. Κυριακή 22 Ιουλίου στην Αιγείρα συμμετοχή χορευτών σε εκδήλωση για τον Λ. Παπαδόπουλο. Δευτέρα 23 Ιουλίου Ψηλαλώνια Αιγίου εκδήλωση ΔΗΚΕΠΑ με συμμετοχή ενηλίκων Δευτέρας σε χορούς Λέσβου. Κυριακή 29 Ιουλίου στις 09.30 μνημόσυνο θανόντων μελών του Χορευτικού.  Στις 11.30  Έκθεση   (εγκαίνια)  φωτογραφίας 40 χρόνων, στο  ¨ Παναγιωτοπουλεϊκο¨ .  Το ίδιο βράδυ στις 21.15 χοροί στα Ψηλαλώνια από τον Χορευτικό. Δευτέρα 30/7/2018 κλείσιμο του διημέρου του Χορευτικού με άλλους χορούς και άλλα τμήματα του Ομίλου.   Θα περίμενε κανείς ότι τον Αύγουστο οι χορευτές θα κάνουν όλοι διακοπές.   Όμως τα νεώτερα για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου σε επόμενη ενημέρωση.

 
20/6/2018 OPAKE-OTE. PDF Print E-mail
Written by Egio   
Friday, 22 June 2018 18:38
There are no translations available.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου ξεκίνησε από το κατάμεστο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου τις  καλοκαιρινές υποχρεώσεις του ο Χορευτικός ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.  Μετά την παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ,  τον λόγο πήρε ο πρόεδρος και διευθυντής του Χορευτικού, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την διοίκηση του παραθεριστικού Κέντρου για την μακρόχρονη συνεργασία και για την προσφορά του ΟΤΕ που είναι πολυσήμαντη, παρουσίασε τα δύο τμήματα του Ομίλου που θα παρουσίαζαν το πρόγραμμα. Το πρώτο τμήμα  των ενηλίκων Δευτέρας   θα παρουσίαζε στο πρώτο μέρος χορούς Κεντρικού Αιγαίου ( Βλάχα Κωμιακής  - Κουφονήσι – Κοτσάκια – Μπάλο Πηδηχτό ), και στο τρίτο μέρος χορούς από την πολύπαθη Λέσβο, οι οποίοι χοροί θα παρουσιασθούν και στις 23 Ιουλίου στα Ψηλαλώνια στην εκδήλωση της ΔΗΚΕΠΑ.  Το δεύτερο μέρος κάλυψαν οι νεαροί  των Μακεδονικών χορών που παρουσίασαν κυρίως  χορούς Αλμωπίας, περιοχής που συνορεύει με το Κράτος των Σκοπίων  ( Μπαϊντούσκινο – Ζαβλιτσαίνα – Λυτός – Ράϊκος – Χασαπιά Μακεδονίας )  .  Τα δύο συγκροτήματα του Χορευτικού έκλεισαν το πρόγραμμά τους χορεύοντας χασάπικο και παραδοσιακή χασαπιά, καταχειροκροτούμενα.  Ακολούθησε δείπνο,  προσφορά του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ ,  όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια της συνεργασίας ΟΠΑΚΕ και Χορευτικού Ομίλου. Οι προσεχείς παραστάσεις  του Ομίλου είναι  στις  9 και 16 Ιουλίου 2018, με άλλα χορευτικά τμήματα.

 
19/5/2018 ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ PDF Print E-mail
Written by Egio   
Wednesday, 23 May 2018 10:15
There are no translations available.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.

Το Σάββατο 19 Μαϊου 2018, ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 340 από τους χορευτές του Ομίλου 18 τμημάτων, χωρισμένοι σε 8 ομάδες παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και φυσικά από τον Πόντο. Η εκδήλωση άρχισε στις 20.15 σε ένα κατάμεστο ανοικτό θέατρο ( του Πολιτιστικού Κέντρου ) με τον ¨ΖΟΡΜΠΑ¨ που το αργό του μέρος χορεύτηκε από μικρούς,  τους οποίους ακολούθησαν στο γρήγορο μέρος όλοι οι χορευτές. Στην συνέχεια ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. και ταυτόχρονα διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, υποδεχόμενος τους πολυπληθείς θεατές, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους.  Ανέφερε πως το 2018 ο Χορευτικός έχει πλέον συμπληρώσει τα 40 χρόνια, χρόνια δημιουργικής πορείας με συνεχή πρόοδο και δραστηριότητα, ο ίδιος δε ¨κουμαντάρει ¨ τον Όμιλο όλα αυτά τα χρόνια με την βοήθεια των εκάστοτε Δ.Σ. , των εκάστοτε Γυμναστών και των εκάστοτε χορευτών. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ήλθαν να δουν τα εγγόνια τους  ενώ πριν από πολλά χρόνια ερχόντουσαν στις εκδηλώσεις του Χορευτικού για να δουν τα παιδιά τους. Παιδιά και εγγόνια είναι μερικά από τα 5.750 παιδιά όλων των ηλικιών, που έχουν περάσει από τον Όμιλο αυτά τα 40 χρόνια. Τους χορούς ανέφερε ότι έχουν διδάξει οι επαγγελματίες καθηγητές – γυμναστές με ειδίκευση στον παραδοσιακό χορό,  Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου και Γ. Κατσίβελος, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν. Οι τρείς τους διδάσκουν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ακολούθησε το πρόγραμμα των χορών που παρουσίασαν: το 6ο έτος Σαββάτου, το 5ο Πέμπτης και το 3ο Τρίτης  χορούς Αν. Ρωμυλίας. Οι χορευτές Στεριανών χορών χορούς Μετσόβου. Οι μαθητευόμενοι της Α΄ Δημοτικού χορούς με τραγούδια παιδικά, της Δόμνας Σαμίου.  Οι ενήλικες Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και δύο τμήματα ενηλίκων Πέμπτης χορούς  Δυτ. Θράκης.  Το 2ο έτος Τετάρτης, το 3ο Τετάρτης  και το 4ο Δευτέρας χορούς Δωδεκανήσων. Οι Παλαιοί χορευτές και οι νεαροί Θρακιώτικων χορών, χορούς του Ελληνισμού του Πόντου. Το 1ο έτος Πέμπτης και το 3ο Τρίτης χορούς της Κέρκυρας.  Χορούς δε Μ. Ασίας οι νεαροί νησιώτικων χορών. Το πρόγραμμα έκλεισε με Κωνσταντινοπολίτικο χορό που χόρεψαν όλοι οι χορευτές .  Ο πρόεδρος ευχαρίστησε για την πολύχρονη προσφορά του τον Β. Μανουηλίδη, που είχε την ευθύνη για την παρουσίαση εικόνων των περιοχών,  από όπου προήρχοντο οι χοροί. Οι επόμενες  προγραμματισμένες εμφανίσεις είναι στον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου, οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ στις οποίες τμήμα του Ομίλου θα παρουσιάσει χορούς Λέσβου στις 18 και 23 Ιουλίου, και το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου όπου θα έχουμε μνημόσυνο των θανόντων μελών του Συλλόγου, έκθεση φωτογραφίας και χορούς Κυριακή και Δευτέρα στα Ψηλαλώνια, με ζωντανή ορχήστρα.

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 10 of 94
Copyright © 2019 Folkloric Dancing Group of Egio. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.