Home News
Νέα
Αποθέωση στο Νιοχώρι Αιτωλοακαρνανίας και στο Ο.Π.ΑΚ.Ε.-Ο.Τ.Ε. PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 12 August 2011 18:34
There are no translations available.

Τρίτη βράδυ στο κεφαλοχώρι του Νεοχωρίου, 48 χορευτές του Ομίλου έδωσαν πράγματι τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν, από τους κατοίκους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την κεντρική πλατεία. Δεν ήταν τυχαία η πρόσκληση προς τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου από τον εξαιρετικά δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου. Είχαν άλλοι χορευτές του Ομίλου πριν 7 ολόκληρα χρόνια ξεσηκώσει πάλι τους κατοίκους με τον ενθουσιασμό τους , το θαυμάσιο κέφι τους, το παράστημά τους, τον συγχρονισμό τους. Από αυτούς τους προ 7ετίας χορευτές, μόνον ένας χόρεψε πάλι στον ίδιο φιλόξενο χώρο. Απόδειξη της συνεχούς επιτυχημένης ανανέωσης ανανέωσης που πραγματοποιείται χρόνια στον Χορευτικό, χωρίς ο Όμιλος να χάνει τίποτε από την δυναμικότητά του. Προηγήθηκαν χοροί από 3 τμήματα μικρών παιδιών του τοπικού χορευτικού και ακολούθησε πρόγραμμα μιάμιση ώρα από Στεριανούς – Νησιώτες – Θρακιώτες χορευτές, που εντυπωσίασε ώστε τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξανθή Ζαπάντη αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου να ζητήσουν από τώρα την παρουσία του Αιγιώτικου Ομίλου για το 2012. Μετά την εκδήλωση παρά την γενικευμένη οικνομική δυσκολία, προσφέρθηκε πλούσιο δείπνο στους χορευτές του Αιγίου και τους συνοδούς τους. Συνόδευσαν από το Δ.Σ. έφοροι ενδυμασιών Πυρπιρή Καλ. Κ΄ Μαχαίρα Μαντώ ενώ την ευθύνη του προγράμματος είχε ο Δ/ντής του Ομίλου Χρ. Κιλιάς. Χθές βράδυ οι ίδιοι περίπου χορευτές παρουσίασαν πρόγραμμα χορών στους παραθεριστές του Ο.Π.Α.Κ.Ε. – Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου, προσθέτοντας στο πρόγραμμά τους μία σουίτα Ποντιακών χορών. Παρασκευή και Σάββατο συνεχίζουν τις παραστάσεις με παρουσία στην Ακράτα και στον Ελαιώνα ( Τρυπιά ).

Last Updated on Monday, 29 August 2011 22:58
 
45 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗΣ - ΠΟΛΥΠΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 12 August 2011 18:33
There are no translations available.

Συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως η προετοιμασία των διαφόρων χορευτικών ομάδων του Χορευτικού Ομίλου, αλλά και οι παραστάσεις που δίνονται στην Ελλάδα και αργότερα και στο Εξωτερικό. Κάθε βράδυ παρά τον θερινό καύσωνα πραγματοποιούνται πρόβες ενώ από την Τρίτη 19 Ιουλίου έχουμε συνεχόμενες υποχρεώσεις ως εξής:
1. Τρίτη 19 Ιουλίου Νεοχώριο Αιτωλοακαρνανίας 48 χορευτές φοιτητές και μαθητές Λυκείων , δηλαδή τρία συγκροτήματα Στεριανών – Νησιωτών – Θρακιωτών θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η πρόσκληση από τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου.
2. Τετάρτη 20 Ιουλίου με τα ίδια συγκροτήματα στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.Π.Α.Κ.Ε.- Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου.
3. Πέμπτη 21 Ιουλίου πρόβα των τμημάτων Ενηλίκων Θρακιώτικων και Νησιώτικων χορών.
4. Παρασκευή 22 Ιουλίου δίωρη παράσταση στην Απάνω Ακράτα 78 ! ! χορευτών 5 χορευτικών ομάδων με χορούς Πελοποννήσου- Ηπείρου- Μ. Ασίας – Θράκης – Κέρκυρας – Β. Αιγαίου αλλά και λαϊκούς ( χασαπιές – ζεΪμπέκικα ).
5. Σάββατο 23 Ιουλίου 21.00 – 22.15 παράσταση στον Ελαιώνα ( Τρυπιά ) στην γιορτή λαδιού.
6. Κυριακή 24 Ιουλίου 21.00 συνάντηση Γονέων και χορευτών αποστολής Βελγίου, ενημέρωση – λεπτομέρειες ταξιδιού- παραστάσεις – οικονομικά – ονόματα ανά 2 για τα Ξενοδοχεία στην πορεία προς το Βέλγιο κ.λ.π.
7. Δευτέρα έως Τετάρτη 26 Ιουλίου πρόβες των τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στα Ψηλαλώνια την Πέμπτη στις 28 Ιουλίου.
8. Πέμπτη 28 Ιουλίου 17.30 γενική πρόβα με την Ποντιακή ορχήστρα και τους χορευτές που θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου. Στις 21.00 στα Ψηλαλώνια ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, με αναφορά στην μακραίωνη ιστορία, την γενοκτονία και τον Πολιτισμό των Ποντίων, με χορούς αντιπροσωπευτικούς του Ελληνισμού του Ευξείνου Πόντου. Θα ακολουθήσει σεργιάνι στην Παράδοση, με χορούς και τραγούδια από την Μ.Ασία, την Δ. Θράκη , την Εύβοια ,την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Σημειώνουμε, πως ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου στις δύσκολες οικονομικά αυτές στιγμές, επιβαρύνεται με τα έξοδα μετακίνησης, με τον καθαρισμό των ενδυμασιών και με την αμοιβή των μουσικών, σε όσες παραστάσεις θα χρησιμοποιηθούν.
9. Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στις 16.00 αναχώρηση από Πάτρα 35 ατόμων, 1 Αυγούστου 10.30 Ανγκόνα, 16.30 Ξενοδοχείο Ιβis Como. Τρίτη 2 Αυγούστου μέσω Ελβετίας – Λουξεμβούργου Βρυξέλλες Ξενοδοχείο Ibis center. Τετάρτη 3 Αυγούστου το πρωϊ ξενάγηση στο Κέντρο των Βρυξελλών. 16.00 Moerbeke – Waas. 4 – 8 Αυγούστου παραστάσεις στο Moerbeke-Waas και στο Eeklo, στο 28o Internetional Folklor Festival C.I.O.F.F.. Πρωϊ 9/7/2011 αναχώρηση και το βράδυ διανυκτέρευση σε Ξενοδοχείο στη Piasenza μεταξύ Μιλάνου και Πάρμας. Τετάρτη 10 Ιουλίου 14.00 αναχώρηση με πλοίο της ΑΝΕΚ από Ανγκόνα για Πάτρα, με άφιξη στο Αίγιο το απόγευμα της 11ης Ιουλίου.
10. Κυριακή 7 Ιουλίου συμμετοχή 26 νησιωτών χορευτών σε γιορτή της Φιλαρμονικής Ακράτας με χορούς Εύβοιας και Αιγαίου.
11. Επίσκεψη και παραστάσεις στη Κωνσταντινούπολη 17-23 Αυγούστου από 45 άτομα των τμημάτων Ενηλίκων. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που επί σειρά ετών κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, πραγματοποιεί όλες αυτές τις εκδηλώσεις σε περίοδο μεγάλης κρίσης, διότι πιστεύει ότι δεν αποδίδει μόνον τιμή στο παρελθόν αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για επένδυση σε ένα ανάλογης ακτινοβολίας πολιτιστικό μέλλον.

 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 12 August 2011 18:33
There are no translations available.

Κατόπιν προσκλήσεως του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Κηφισίας < Δημήτριος Βικέλας > νησιώτικο συγκρότημα του Χορευτικού αποτελούμενο από 28 χορευτές παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών Εύβοιας με μεγάλη επιτυχία. Αυτό την Κυριακή το βράδυ 19 Ιουνίου, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς. Τους χορούς είχε διδάξει η καθηγήτρια Χρύσα Βαγενά που συνόδευσε τους χορευτές μαζί με την επίσης Γυμνάστρια Αθηνά Κωνσταντινίδου. Από πλευράς Διοκητικού Συμβουλίου συνόδευσαν τα Αιγιωτόπουλα σε μία ακόμα έξοδο, πραγματική διαφήμιση για το Αίγιο και τον Πολιτισμό του, οι κυρίες Ελένη Καφεντζή και Καλλιόπη Πυρπιρή, πρόεδρος και έφορος υλικού αντίστοιχα. Παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ο διευθυντής του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους 4 αντιδήμαρχοι Δήμου Κηφισίας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. πολιτισμού και άθλησης και πλήθος θεατών. Την τελευταία αυτή ημέρα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κηφισίας, εκτός του Χορευτικού Αιγίου, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια άλλων περιοχών της πατρίδος μας ο Χορευτικός Όμιλος Αργολίδος, ο Χορευτικός Όμιλος Ερυθραίας, επίλεκτο τμήμα του Χορευτικού του Δήμου Κηφισιάς. Πολύ καλή η παρουσία και του χορευτικού της Ερυθραίας που με μόνο ένα τουπερλέκι και 10 κυρίες σε χορωδία, παρουσίασαν χορούς από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, με αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών της περιοχής. Εντυπωσίασε με τις χορογραφίες του και συγκρότημα από μία από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λίλα Παπαδημητρίου συνεχάρει τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, γιατί τόσα νέα παιδιά με χαμόγελο, με συγχρονισμό, με κέφι , με ιδιαίτερη ζωντάνια , εξέφρασαν την αγάπη τους για την πατρίδα μας, τον σεβασμό και το ενδιαφέρον για τις παραδόσεις του τόπου μας. Η αγάπη αυτή των νέων του Αιγίου δεν συνιστά μόνον απόδοση τιμής στο παρελθόν, αλλά και επένδυση για ένα μέλλον ανάλογης πολιτιστικής ακτινοβολίας. Απέδειξαν έτσι ότι πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απάντηση στην κρίση. Εξαιρετικά ικανοποιημένοι όλοι οι χορευτές της αποστολής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου από την εμφάνισή τους και από τις εκδηλώσεις των θεατών, επέστρεψαν στο Αίγιο αφού δέχθηκαν τα ειλικρινή συγχαρητήρια και της προέδρου του Ομίλου για την άψογη παρουσία τους .

 
«StartPrev81828384858687888990NextEnd»

Page 90 of 97
Copyright © 2020 Folkloric Dancing Group of Egio. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.