Home News
Νέα
1oς ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 40 ΧΡΟΝΩΝ PDF Print E-mail
Written by Egio   
Monday, 16 April 2018 09:56
There are no translations available.

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ H ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.
Στο κινηματοθέατρο ¨ ΑΠΟΛΛΩΝ ¨ την Κυριακή 22 Απριλίου στις 18.30 , ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργικής δραστηριότητος. Με χορούς και τραγούδια από την Μ. Ασία, την Καππαδοκία, την Μακεδονία, την Αν. Ρωμυλία, το Μέτσοβο και την Λέσβο. Θα τα συνοδεύσουν οι μουσικοί Μάνος Κουτσαγγελίδης ( κανονάκι - τραγούδι ), Γιάννης Παυλόπουλος ( βιολί – τραγούδι ), Θοδωρής Γιαννόπουλος ( λαούτο ), Βασίλης Γραμματικός ( γκάϊντα ), Θοδωρής Τασούλας ( κλαρίνο – καβάλι ), Γιάννης Γευγελής ( κρουστά ). Γενική είσοδος 5 eur. Μετά την παράσταση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει με τους μουσικούς, ένα μικρό γλέντι, σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής μας. Μπορούν να έλθουν όσοι από τους θεατές της παράστασης θέλουν. Σχετική ανακοίνωση θα γίνει μέσα στον ¨¨ ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨¨ στις 22/4/2018.

 
Οι εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2018 PDF Print E-mail
Written by Egio   
Monday, 26 March 2018 18:53
There are no translations available.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Τιμώντας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου , όσους αγωνίσθηκαν και για την δική μας ελευθερία, παρήλασε με 118 από τους χορευτές του, όλων των ηλικιών την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.  Ο Χορευτικός έκανε την παρουσία του αισθητή, τόσο με το πλήθος των χορευτών που παρήλασαν όσο και με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών . Προηγούντο  όσα παιδιά φορούσαν φουστανέλα Β. Πελοποννήσου και ακολουθούσαν : Ηπειρώτικων χορών με Μπουραζάνα – μικροί με καθημερινή Β. Πελοποννήσου – παλαιοί χορευτές με ενδυμασία Αλμωπίας – νεαροί Θρακιώτες με Μεταξάδων, Νησιώτες με γιορτινή Αιγαίου, νεαροί Νησιώτες με καθημερινή Αιγαίου. Τα κορίτσια είχαν ενδυμασίες Καραγκούνας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων  Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Κάτω Παναγιάς Μ.Ασίας – Αιγαίου – Θάσου και Τρίκκερι. Επί πλέον εντύπωση για μία ακόμα φορά έκανε ο συγχρονισμός, ο βηματισμός , το παράστημα των παιδιών του χορευτικού.

ΧΟΡΟΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Ο Όμιλος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επετειακά τραγούδια που θα χόρευαν νεαροί χορευτές του στα Ψηλαλώνια.  Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια. Χόρεψαν μόνον Καλαματιανό και τσάμικο, χασάπικο με λόγια επαναστατικά και τον θούριο του Ρήγα σε χασαπιά Μακεδονίας. Η βροχή όμως δυνάμωνε και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

ΣΤΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ.

Το ίδιο απόγευμα πέντε ζευγάρια του τμήματος των Στεριανώ ν χορών, προσκεκλημένα από τους οργανωτές εκδήλωσης στην Ροδοδάφνη, άνοιξαν το πρόγραμμα με Κλέφτικο – Περατιανό Φυσσούνι και  Γιούργια. Χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τους παρισταμένους, ενώ στην συνέχεια πρόγραμμα παρουσίασαν χορευτικό από τον Άγ. Κωνσταντίνο, από τον Λόγγο  και από τον Ελαιώνα.

 
4/2/2018 - Λαοθάλασσα & στην 2η πίτα. PDF Print E-mail
Written by Egio   
Monday, 05 February 2018 18:49
There are no translations available.

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟΝ ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨.

Είναι 10.45 της Κυριακής 4/2/2018 και αρχίζει η παρέλαση η χορευτική 11 τμημάτων και 250 τουλάχιστον χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, σε ένα κατάμεστο κινηματοθέατρο. Την έναρξη της δεύτερης κοπής πίτας κηρύττουν δύο παρουσιάστριες από τις παλαιές του Ομίλου, η κυρίες Μαίρη Καρβέλα και η Ανδριάνα Προδρομάκη, που τώρα παρακολουθούν τμήματα ενηλίκων. Στην οθόνη προβάλλεται  δουλειά εκπληκτική του Β. Μανουηλίδη. Η εκδήλωση ξεκινά με τους ενήλικες 4ου έτους της Πέμπτης και με χορούς Εύβοιας. Συνεχίζεται με 3ο έτος Τρίτης και χορούς των Κυθήρων, με τμήμα ενηλίκων Τρίτης με χορούς Μακεδονίας , με το 6ο έτος Σαββάτου που ήταν και το πολυπληθέστερο με 36 νεαρούς χορευτές που παρουσίασαν χορούς της Κρήτης, με νησιώτες σε χορούς Κυκλάδων,  με στεριανούς  σε χορούς Πανελληνίους και Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησε η παρουσίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής που θα έχουν στα χέρια τους το 2018 - 19 – 20, από τον Πρόεδρο Χρήστο Κιλιά, το καλωσόρισμα και οι ευχαριστίες του ιδίου για την στήριξη 40 χρόνια στο πρόσωπό του, στο Χορευτικό, στα εκάστοτε Διοικητικά συμβούλια. Στην θρησκευτική τελετή με ευχές για το νέο έτος , ο εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας τέλεσε αγιασμό και έκοψε μαζί με τον πρόεδρο την πίτα.  Στην συνέχεια το 4ο έτος της Δευτέρας παρουσίασε χορούς Αιγαίου, οι ενήλικες της Δευτέρας  χορούς Δυτ. Θράκης, το 1ο έτος της Πέμπτης χορούς Σποράδων, οι αρχάριοι ενήλικες της Πέμπτης χορούς  Ηπείρου για να κλείσει το 2ο έτος της Τετάρτης με χορούς Μακεδονίας, χωρίς να λείψει και το ¨Μακεδονία ξακουστή ¨ που χορεύτηκε και τραγουδήθηκε από τους ¨μικρούς ¨ με πάθος που εντυπωσίασε. Στο τέλος διαπιστώθηκε ότι  η πίτα, δεν έφθασε για όλους, παρά το γεγονός ότι είχαν παραγγελθεί 100 κομμάτια πάρα πάνω από την προηγούμενη Κυριακή. Τόσος ήταν ο κόσμος πού κατέβαλε την πλατεία και την εξέδρα, υπήρχαν δε και πολλοί όρθιοι. Με ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  τελείωσε και η τρίτη εκδήλωση του Χορευτικού μέσα σε 17 ημέρες.  ( η  πρώτη ήταν ο χορός στις 19/1/2018 ).

 

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 9 of 91
Copyright © 2019 Folkloric Dancing Group of Egio. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.