Home News
Νέα
11/11/2018 Εντυπωσιακή παράσταση. PDF Print E-mail
Written by Egio   
Wednesday, 14 November 2018 20:45
There are no translations available.

O XOΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ¨ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ¨ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Την Κυριακή 11/11/2018 με έναν ανοιξιάτικο καιρό, παρά το ότι  έχουμε Νοέμβριο, είχαμε μία πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου στην γιορτή  ¨τσίπουρου¨ στην Παρασκευή Αιγιαλείας. Στους περίπου 2.000 επισκεπτών προσφέρθηκε τσίπουρο από τα 4 αποστακτήρια του χωριού.  Ήταν εντυπωσιακή η οργάνωση και πάρα πολλοί οι εθελοντές  που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες. Η γιορτή άρχισε στις 11.00 και κράτησε μέχρι το βράδυ. Προσκεκλημένος ήταν και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που με δύο τμήματά του παρουσίασε πρόγραμμα μετά το χορευτικό της Τέμενης και τους ¨Ακρίτες του Αιγαίου¨  που ήλθαν από την Πάτρα. Τα δύο τμήματα του Χορευτικού που παρουσίασαν πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν, ήσαν το τμήμα ενηλίκων της Δευτέρας που έδειξε χορούς της νήσου Λέσβου ( φωτιές – Αίσέ – Πάρε Μαριώ την ρόκα σου – ξύλα – απτάλικο – μαζωμένο ) και το τμήμα στεριανών χορών που χόρεψε χορούς του τόπου μας αλλά και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας ( Καλαματιανό –  Τσάμικο – Περατιανό φυσσούνι – Μπεράτι – Αρβανιτόβλαχα – Γιούργια – Τασιά – στου παπά ). Τους χορευτές συνόδευσαν ο πρόεδρος και γυμναστής  Χρήστος Κιλιάς, ο αντιπρόεδρος Γ. Νικολόπουλος που συμμετείχε ως χορευτής στο τμήμα των στεριανών χορών, η έφορος υλικού Γ. Μποτίνη,  η πρόεδρος της Ε.Ε. Ελένη Αρβανίτη-Καφεντζή  και η Γυμνάστρια Αθ. Κωνσταντινίδου. Σε όλα τα χορευτικά μετά την εμφάνισή τους δωρεάν προσφέρθηκε γεύμα και πολύ τσίπουρο και κρασί.

 
4/11/2018 EΚΔΡΟΜΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ PDF Print E-mail
Written by Egio   
Tuesday, 06 November 2018 19:41
There are no translations available.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 50 άτομα των τμημάτων ενηλίκων και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, αναχώρησαν το πρωϊ στις 07.45 για την Αθήνα. Στις 10.30 είχαν ραντεβού με την ξεναγό Ζωή Κωσταβάρη στην είσοδο του Μουσείου της Ακροπόλεως, που είναι ένα από τα καλλίτερα του κόσμου. Ξεναγήθηκαν και στους τρεις ορόφους του Μουσείου με τρόπο εντυπωσιακό, ακούγοντας με προσοχή όσα η ξεναγός τους εξηγούσε.  Ένοιωσαν θλίψη από τις καταστροφές που έγιναν στην Ακρόπολη και ακόμη μεγαλύτερη από τα πολλά εκπληκτικά αγάλματα που ο Άγγλος  Έλγιν,  ( πρεσβευτής τότε στην Κωνσταντινούπολη έκλεψε λαδώνοντας τους Τούρκους ) και τα οποία βρίσκονται τώρα στο Βρετανικό Μουσείο. Μετά το Μουσείο σε ομάδες έμειναν ελεύθεροι οι εκδρομείς  μέχρι τις 15.00 στα πολύβουα στενά της Πλάκας. Επιβιβάσθηκαν κατόπιν στο πούλμαν και ακολουθώντας  την λεωφόρο Συγγρού έφθασαν στο Ίδρυμα Νιάρχος.  Όσοι δεν είχαν επισκεφθεί το εν λόγω   Ίδρυμα, εξεπλάγησαν από τον τεράστιο χώρο, από την αρχιτεκτονική των κτιρίων, από τους κήπους, τις δενδροστοιχίες, τις παιδικές χαρές, τις πρωτότυπες ιδέες, την εκπληκτική θέα,  τα συνεχιζόμενα έργα, αλλά και τις πάμπολες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε ημέρα και ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Πλήρεις εμπειριών και απόλυτα ευχαριστημένοι από όσα είδαν και άκουσαν, επέστρεψαν στο Αίγιο στις 21.00. Συνόδευσαν ο πρόεδρος και διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, ο αντιπρόεδρος Γ. Νικολόπουλος και η έφορος υλικού Γ. Μποτίνη.

 
έντονος Νοέμβριος για τον Όμιλο. PDF Print E-mail
Written by Egio   
Monday, 29 October 2018 20:37
There are no translations available.

ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ.

Στις 4 Νοεμβρίου 2018 Κυριακή , ενήλικες διαφόρων τμημάτων θα εκδράμουν στην Αθήνα για να επισκεφθούν το μουσείο της Ακροπόλεως με ξεναγό. Θεωρήθηκε απαραίτητος ο ξεναγός σε ένα από τα καλλίτερα Μουσεία του Κόσμου, για να εξηγήσει την ιστορία όλων των εκθεμάτων. Μπορεί ο καθένας να προτείνει σε όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει. Αρκεί να το δηλώσει σε ώρες λειτουργίας του Ομίλου καθημερινά 19.00 – 22.30, την Παρασκευή μέχρι 23.30 και το Σάββατο 09.30 – 11.30. Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο, οι εκδρομείς  θα έχουν ένα δίωρο για να επισκεφθούν τα στενά της Πλάκας και να γευματίσουν. Ακολούθως με τα πόδια θα περάσουν από το Ζάππειο και α θα κατευθυνθούν προς το καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.   Ή θα επισκεφθούν το ίδρυμα Νιάρχου και αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα ψηφίσουν οι περισσότεροι. Το εισιτήριο του λεωφορείου, η αμοιβή ξεναγού και η είσοδος στο Μουσείο θα στοιχίσει 18 eur.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 δύο τμήματα του Χορευτικού , οι ενήλικες Νησιώτες και οι Στεριανοί, στις 11.30 θα παρουσιάσουν πρόγραμμα χορών στην μεγάλη σύναξη που γίνεται στην Παρασκευή στην γιορτή του τσίπουρου. Θα προηγηθούν χοροί κυρίως Μυτιλήνης  και θα ακολουθήσουν στεριανοί χοροί για να προετοιμάσουν τους θεατές για το μεγάλο γλέντι που θα ακολουθήσει. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει την επομένη Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου, Στεριανοί γύρω στις 12.00 θα αναχωρήσουν για πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, θα καταλύσουν σε Ξενοδοχείο αφού δειπνήσουν. Την επομένη 24/11 θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης και το βράδυ θα παρουσιάσουν πρόγραμμα 30΄λεπτών με ζωντανή τοπική ορχήστρα που θα επιβαρύνει τους οργανωτές.  Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν πρόγραμμα άλλα τρία χορευτικά. Την Κυριακή 24/11/2018 το απόγευμα θα είναι στο Αίγιο.

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 7 of 94
Copyright © 2019 Folkloric Dancing Group of Egio. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.