Αρχική Νέα
Νέα
29 & 30/7/2018 ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 17:29

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ 29/30-7-2018.

Αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 40 χρόνων δημιουργικής πορείας  του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Ενός Συλλόγου από τον οποίο έχουν περάσει 5.550 περίπου παιδιά, όλων των ηλικιών. Που έχει πραγματοποιήσει 46 ταξίδια σε 17 χώρες τεσσάρων ηπείρων. Που έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και πάνω από 170 σε α 112 πόλεις του Εξωτερικού. Που έχουν περάσει από τις τάξεις του διδάσκοντες, 15 ειδικευμένοι στον παραδοσιακό χορό Γυμναστές. Που είχε και τα 40 αυτά χρόνια τον ίδιο διευθυντή, ο οποίος μάλιστα μόνος του δίδασκε τα πρώτα 12 χρόνια. Το διήμερο λοιπόν του Χορευτικού ξεκινά την Κυριακή 29 Ιουλίου με μνημόσυνο των θανόντων μελών του Ομίλου , δηλαδή των θανόντων ιδρυτικών μελών, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των μουσικών, των χορευτών και των ενηλίκων χορευτών. Θα πραγματοποιηθεί στην ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ στις 09.30. Θα ακολουθήσει προσφορά καφέ μνημοσύνου στο καφενείο ¨ΒΥΡΩΝ ¨ στις 10.30. Τα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφίας  θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 παρουσία της πρώην βουλευτού και δημοσιογράφου Νατάσσας Ράγιου, της επίσης δημοσιογράφου Έλλης Τριανταφύλλου που είναι από τις πρώτες χορεύτριες και κόρη του πρώτου προέδρου επί εξαετίαν, αειμνήστου Γεωργίου Τριανταφύλλου.  Η ίδια ήταν και παλαιότερα και υποψήφια βουλευτής.   Έχει προσκληθεί και ο Αιγιώτης πρώην χορευτής Νίκος Αναδιώτης , γνωστό μοντέλο και ηθοποιός που δεν έχει απαντήσει ακόμα, μετά και την εβδομαδιαία πρωϊνή εκπομπή του στον ΑΝΤ1.  Η  έκθεση φωτογραφίας στο μέγαρο ¨ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ¨ .    Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έλθουν από Αθήνα οι μουσικοί της ορχήστας του Γιάννη Παυλόπουλου θα κάνουν πρόβα με τους Αιγιώτες χορευτές και το βράδυ στα ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ οι Αιγιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 5 συγκροτήματα του Χορευτικού  με ¨χορευτές¨ όλων των ηλικιών αλλά και συγκρότημα Κρητικών, με την ορχήστρα του. Την δε Δευτέρα 30/7/2018  το βράδυ στις 21.15 ,   άλλα 6 τμήματα του Ομίλου με άλλους χορούς και πάλι με ζωντανή ορχήστρα θα διασκεδάσουν τους Αιγιώτες. Παρόντες θα είναι πολλοί από τους παλαιούς χορευτές , όσοι από αυτούς αδειάζουν και μένον κυρίως  στο Αίγιο ή στην Αθήνα.

 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 17:26

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.

Ξεκινώντας από την ορεινή Αιγιάλεια με τμήμα Μακεδονικών χορών το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, ο Χορευτικός Όμιλος παρουσίασε χορούς της Αλμωπίας, περιοχής που συνορεύει με το Κράτος των Σκοπίων. Η παράσταση δόθηκε στο 2ο παραδοσιακό Festival που οργανώθηκε από την διεύθυνση του Θεματικού Πάρκου Συνεβρού.  Μαζί με τους χορευτές του Χορευτικού, πρόγραμμα παρουσίασαν τα εξής χορευτικά, καλύπτοντας σχεδόν όλη την Ελλάδα με τους χορούς διαφόρων περιοχών : 1. Σεμέλη 2. Μωραϊτες εν χορώ   3. Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών   4. Ευ ζην     5. ¨Ναϊρή ¨ Αρμενίας    6. Φάρος Ποντίων    7. Κρητικοί από Αμαρούσιον και  Πετρούπολη. Εντύπωση έκανε σε όλους ο υπέροχος χώρος, η ευγένεια των ιδιοκτητών η επιλογή των χορευτικών που ξεσήκωσαν τους θεατές.

Δύο ημέρες αργότερα την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 οι στεριανοί και τμήμα νεαρών χορευτών νησιώτικων χορών, φιλοξενήθηκαν από το ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Πλήθος θεατών και μεταξύ τους και Κύπριοι χειροκρότησαν θερμά τους Αιγιώτες χορευτές που χόρεψαν ια μία ώρα χορούς της στεριάς και της θάλασσας. Ήσαν παρόντες και όλοι οι γονείς των 16 νεαρών χορευτών νησιώτικων χορών, πολλοί από τους οποίους χόρευαν για πρώτη φορά.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Η τρίτη εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος του τμήματος στεριανών και Ηπειρώτικων χορών του Χορευτικού, είναι  σήμερα Τετάρτη 11/7/2018 στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου ( Παλαιό Νοσοκομείο ).  Στην εκδήλωση του Συλλόγου Βυζαντινής μουσικής, θα πάρουν μέρος και άλλες χορωδίες.  Καλούνται όλοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 
ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ . PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 18:46

ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Μετά την γιορτή λήξης του Χορευτικού έτους  στο υπαίθριο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, ακολούθησαν δύο εβδομάδες μαθημάτων και αποχαιρετιστήρια με πολύ χορό και κέφι των τμημάτων ενηλίκων. Η μόνη εμφάνιση ήταν τμήματος ενηλίκων Δευτέρας  που παρουσίασαν χορούς στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αιγίου, παρουσία και φιλοξενουμένων Γερμανών μαθητών.   Άρχισαν  ακολούθως και οι εξετάσεις των μαθητών  Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και των φοιτητών.  Έτσι τον Ιούνιο μέχρι τις 20/6  δεν θα γίνουν εκδηλώσεις του Ομίλου.   Αρχίζει  όμως ένα έντονο καλοκαίρι Χορευτικό με πολλές παραστάσεις ιδίως τον Ιούλιο,  από τον ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ  που η πρώτη παράσταση θα γίνει στις 20/6/2018, Τετάρτη.  Ίσως γίνει και άλλη μία, στο φιλόξενο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ τον Ιούνιο.   Τον Ιούλιο όμως  ( ελπίζετε πως δεν θα κάνει πολύ καύσωνα ) έχουμε : Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θεματικό Πάρκο Συνεβρού, τμήμα Μακεδονικών χορών.   Δευτέρα 09 Ιουλίου στο ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ  όπου θα φιλοξενούνται και Κύπριοι, δύο ή τρία τμήματα του Ομίλου. Τετάρτη 11 Ιουλίου Πολιτιστικό Αιγίου σε εκδήλωση του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής τμήμα Στεριανών χορών.   Δευτέρα 16 Ιουλίου ΟΠΑΚΕ - ΟΤΕ. Τετάρτη 18 Ιουλίου σε εκδήλωση της ΔΗΚΕΠΑ στις Καμάρες  ενήλικες Δευτέρας. Κυριακή 22 Ιουλίου στην Αιγείρα συμμετοχή χορευτών σε εκδήλωση για τον Λ. Παπαδόπουλο. Δευτέρα 23 Ιουλίου Ψηλαλώνια Αιγίου εκδήλωση ΔΗΚΕΠΑ με συμμετοχή ενηλίκων Δευτέρας σε χορούς Λέσβου. Κυριακή 29 Ιουλίου στις 09.30 μνημόσυνο θανόντων μελών του Χορευτικού.  Στις 11.30  Έκθεση   (εγκαίνια)  φωτογραφίας 40 χρόνων, στο  ¨ Παναγιωτοπουλεϊκο¨ .  Το ίδιο βράδυ στις 21.15 χοροί στα Ψηλαλώνια από τον Χορευτικό. Δευτέρα 30/7/2018 κλείσιμο του διημέρου του Χορευτικού με άλλους χορούς και άλλα τμήματα του Ομίλου.   Θα περίμενε κανείς ότι τον Αύγουστο οι χορευτές θα κάνουν όλοι διακοπές.   Όμως τα νεώτερα για τις εκδηλώσεις του Αυγούστου σε επόμενη ενημέρωση.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 4 από 89
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..