Αρχική Νέα
Νέα
3ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:32

Μετά την μεγαλειώδη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης του χορευτικού έτους 2010-11, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαϊου στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου στον οικισμό Μεσσηνέζη, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, έδωσαν στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, που έχουν μέχρι τώρα συμφωνηθεί.: Στον τρίτο κύκλο εκδηλωσεών του ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου καλύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο 2011. Βεβαίως όλοι αισθάνονται την οικονομική κρίση έντονα και γι` αυτό ο Χορευτικός Αιγίου συμμετέχει σε εκδηλώσεις, σεβόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση πρώην Δήμων και κοινοτήτων. Οι μέχρι τώρα συμφωνημένες παραστάσεις - παρουσίες του Ομίλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν και άλλες με την πάροδο των ημερών είναι :
1. Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αποχαιρετιστήριο δείπνο - χορός τμημάτων Ενηλίκων - στο παραλιακό εστιατόριο mezzo, Τέμενη Αιγίου.
2. Σάββατο 11 Ιουνίου Αιγές τ. Δήμου Αιγείρας ( στεριανό συγκρότημα )
3. Κυριακή 19 Ιουνίου 12ο Διεθνές Festival Folklor Δήμου Κηφισιάς ( νησιώτικο συγκρότημα )
4. Σάββατο 23 Ιουλίου Ακράτα , 4 συγκροτήματα ( ίσως η ημερομηνία αλλάξει )
5. Πέμπτη 28 Ιουλίου Ψηλαλώνια Αίγιο. Πρόγραμμα 2 ωρών με αφιέρωμα και στους χορούς του Πόντου.
6. Κυριακή 31 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 35 άτομα Στεριανοί και Θρακιώτες στο 28ο Internationnal Folklorefestival Moerbeke - Waas στα σύνορα Βελγίου - Ολλανδίας. Μέσω Ιταλίας - Ελβετίας - Λουξεμβούργου στο Moerbeke Waas στο Βέλγιο. Διανυκτερεύσεις 1 Αυγούστου λίμνη Como Ιταλία, 2 Αυγούστου Βρυξέλλες, 3-9 Αυγούστου Βέλγιο με 4 παραστάσεις στο Moerbeke και μία 5η παράσταση στην Ολλανδία, 9 Αυγούστου Piacenza, Ιταλία. Επιστροφή στο Αίγιο, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011.
7. Κυριακή 7 Αυγούστου Ακράτα συμμετοχή νησιώτικου συγκροτήματος σε εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ακράτας.
8. 3 - 4 Παραστάσεις σε ημερομηνίες που δεν έχουν ακόμα καθορισθεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.
9. Πέμπτη 18 Αυγούστου 02.00 αναχώρηση Ενηλίκων Νησιωτών και Θρακιωτών για Κωνσταντινούπολη - νησιά θάλασσας Μαρμαρά. Διανυκτερεύσεις 18/8 Αλεξανδρούπολη , 19/20/21/22 Αυγούστου Κωνσταντινούπολη, 23 Ξάνθη. Επιστροφή Αίγιο Τετάρτη 24 Αυγούστου βράδυ. Παραστάσεις Βόσπορο, νήσο Πρώτη , νήσο Αντιγόνη ή Χάλκη.

 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:32

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα του Χορευτικού συνεχίζεται. Tην Δευτέρα 2/5/2011 στην Κουνινά , εορτή ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Αθανασίου δύο τμήματα του Ομίλου με 30 συνολικά χορευτές, παρουσίασαν χορούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος και χορούς των Κυκλάδων μετά την θεία Λειτουργία. Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Κος Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Αιγίου Στ. Θεοδωρακόπουλος, οι βουλευτές Κ. Σπηλιόπουλος και Αθ. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αιγιάλειας Αθ. Παναγόπουλος και Βασ. Φιλιππόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ιωαν. Θεοφανόπουλος κ΄ά. – Ακολούθησε γεύμα προσφορά της οικογένειας Ανδρ. Μπαλικούρα και της κόρης του Σπυριδούλας Μπουσμάδη προς τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.
Το Σάββατο 14 Μαϊου 16 χορευτές του Στεριανού συγκροτήματος , συμμετέχουν σε διαγωνισμό παραδοσιακών χορών με αρκετές ελλείψεις αφού έχουν αρχίσει οι εξετάσεις Γυμνασίων και Λυκείων. Aκολουθεί παράσταση σε Ολλανδούς σε Ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής την Παρασκευή στις 20 Μαϊου με Στεριανό ολιγομελές συγκρότημα και συγκρότημα Ενηλίκων με Θρακιώτικο και Μακεδονικό πρόγραμμα, αλλά και ζωντανή ορχήστρα. Κλείνει δε ο δεύτερος με εντυπωσιακή δραστηριότητα προβολής της Ελληνικής παράδοσης κύκλος, με την μεγάλη γιορτή λήξης του Χορευτικού έτους 2010-11 που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου ημέρα Σάββατο, μάλλον στο φιλόξενο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Αιγίου, στον οικισμό Μεσσηνέζη. Εκεί 15 τουλάχιστον τμήματα του Χορευτικού Ομίλου, κυρίως μαθητών Δημοτικού, λίγων μαθητών Γυμνασίου (επειδή θα έχουν εξετάσεις ) και τμημάτων Ενηλίκων, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Μικρά επίκαιρα αφιερώματα σε χορούς Κωνσταντινούπολης και Προποντίδος αλλά και σε Ποντιακούς χορούς. (19 Μαϊου ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων και 29 Μαϊου επέτειος Άλωσης Κωνσταντινούπολης).

 
ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:31

Την Μ. Τετάρτη το βράδυ γύρισαν από την Βενετία τα μέλη της 34μελούς αντιπροσωπείας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που πήραν μέρος στο Festival Lido di Jesolo. Επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών μετά από ένα εντυπωσιακό ταξίδι, με θαυμάσιο καιρό, την στιγμή που στην Ελλάδα έβρεχε και χιόνιζε και είχαμε πτώση της θερμοκρασίας. Εκεί στην χιλιοτραγουδισμένη Βενετία, αλλά και στην γύρο περιοχή με ηλιοφάνεια όλες τις ημέρες τα παιδιά του Χορευτικού, όχι μόνον κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών, όχι μόνον είχαν να παρουσιάσουν εξαιρετικά καλοδουλεμένα προγράμματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, αλλά επί πλέον κέρδισαν την συμπάθεια λόγω του νεαρού της ηλικίας των χορευτών που απέδωσαν με τον καλλίτερο τρόπο το ύφος και την ιδιαιτερότητα, των χορών των περιοχών που παρουσίασαν. Στο φημισμένο θέατρο Vivaldi του Lido di Jesolo.
H επίσκεψη στην πλατεία Αγ. Μάρκου, στην γέφυρα Rialto, στο Παλάτι των Δόγηδων, στην αγορά της Venezia πραγματοποιήθηκε ολόκληρη την πρώτη ημέρα Σάββατο 16 Απριλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας αλλά και τις επόμενες βραδιές το Αιγιώτικο νεανικό συγκρότημα δείπνησε και έμεινε στο Ξενοδοχείο Atene στο κοσμοπολίτικο LIDO, έξω από την Βενετία. Την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωϊ, στην αγορά του Lido όπου εκατοντάδες Ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών δίνουν μαζί με τους πεζόδρομους, τα πάρκα, τις πεντακάθαρες πλατείες, τους ποδηλατόδρομους, την ατελείωτη αμμώδη παραλία χιλιομέτρων με τους δεκάδες ναυαγοσώστες ένα ξεχωριστό χρώμα που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους της αποστολής, τα Αιγιωτόπουλα έκαναν μετά από πολύ καλή έρευνα αγοράς, λιγοστά ψώνια. Το μεσημέρι πρόβα για τους χορούς της πρώτης παράστασης και το απόγευμα παρέλαση και στην συνέχεια παράσταση στο θέατρο. Ο Χορευτικός παρουσίασε 3ος το πρόγραμμά του, κέρδισε όπως προείπαμε εντυπώσεις και συμπάθειες ενώ ακολούθησαν με το δικό τους πρόγραμμα, άλλα 9 συγκροτήματα.
Την Μ. Δευτέρα το πρωϊ περιήγηση στην παραλιακή οδό που έφερε το όνομα της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού Σοφίας Λώρεν με τα Ξενοδοχεία πολυτελείας, ελεύθερο δίωρο στην αγορά, πρόβα το μεσημέρι και παράσταση το βράδυ, με χορούς από το Αν. Αιγαίο. Αυτή την φορά ο Χορευτικός παρουσίασε το πρόγραμμά του 11ος μεταξύ 12 συγκροτημάτων. Διακρίθηκε αυτή την ημέρα ιδιαίτερα το Σλοβένικο συγκρότημα από την Λουμπλιάνα. Τα μεσάνυχτα περίπου επιστροφή στο Ξενοδοχείο και στην συνέχεια όλα τα συγκροτήματα συναντήθηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε αίθουσα διασκεδάσεως. Ήταν το μόνο σημείο όπου φαίνεται ότι η πατρίδα μας η Ελλάδα υπερέχει. Κοινή διαπίστωση: τα κέντρα διασκεδάσεως στη Ελλάδα είναι πολύ καλλίτερα από τα αντίστοιχα της Ιταλίας!!! Την Μ. Τρίτη , μετά το πρωϊνό αναχώρηση με πούλμαν για το λιμάνι της Βενετίας, στις 11.00 έλεγχος εισιτηρίων, αναχώρηση στις 13.00 για Πάτρα και άφιξη στο Αίγιο Μ. Τετάρτη 23.30, όπου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι συγγενείς και φίλοι των νεαρών χορευτών, στα μέλη της Αιγιώτικης αποστολής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο91929394959697ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 91 από 97
Copyright © 2020 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..