Αρχική Νέα
Νέα
Παρέλαση την 25η Μαρτίου. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 20:54

Περισσότεροι από εκατό χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου θα πάρουν μέρος για μία ακόμα χρονιά στην παρέλαση του Αιγίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, το Σάββατο 25 Μαρτίου, μετά τα σχολεία και πριν από τους προσκόπους.Οι χορευτές θα παρελάσουν με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που ανάμεσά τους, θα ξεχωρίζουν: Γιορτινή Β. Πελοποννήσου, Αλμωπίας, Μεταξάδων, γιορτινή Αιγαίου, Μπουραζάνα (Ανδρών), Καραγκούνας, Ορ. Κορινθίας, Κάτω Παναγιάς, Θάσου, Αιγαίου, Τρίκερι, Δρυμού, Μεταξάδων Έβρου (Γυναικών).

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα χορέψουν χορευτές του Ομίλου στα Ψηλά Αλώνια μετά την παρέλαση. Αντίθετα το απόγευμα στις 6.00, νεαροί του 5ου έτους θα μεταβούν στην Ροδοδάφνη για να παρουσιάσουν σε εκδήλωση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, ελληνικούς χορούς. Το δε άλλο Σάββατο την 1η Απριλίου, στον «Απόλλωνα» 19.00 -21.00 με την ευκαιρία της εισόδου στο 40ό έτος ζωής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων, μεγάλη εκδήλωση με ζωντανή 6μελή ορχήστρα.

 
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ¨ τα πιό όμορφα πατήματα μεσ΄του χορού τα βήματα¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 12:39

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

Συνέχεια στις εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που αισίως εισήλθε στο 40ό έτος δυναμικής παρουσίας του στα Πολιτιστικά δρώμενα της πόλεώς μας. Ο Σύλλογος που έχει στα 39 συμπληρωμένα χρόνια δραστηριότητος την τιμή να έχει δει να περνούν από τα τμήματά του 5.500 άτομα, που έχει πραγματοποιήσει 44 ταξίδια στο εξωτερικό, εκατοντάδες παραστάσεις στην Αχαϊα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, ετοιμάζεται για την πρώτη του εκδήλωση επ` ευκαιρία της εισόδου στον 40ό χρόνο. Συγκεκριμένα την 1η Απριλίου 2017 , στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ το απόγευμα στις 19.00 παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Ενδιάμεσα της παρουσίας χορών κάθε περιοχής, φιλόλογοι θα παρουσιάζουν για λίγα λεπτά ήθη – έθιμα – παραδόσεις κάθε περιοχής ενώ στην οθόνη θα προβάλλονται εικόνες από την ζωή των κατοίκων αυτών των περιοχών. Η εκδήλωση θα καλύπτεται από ζωντανή ορχήστρα που θα την αποτελούν : Θοδωρής Τασούλας κλαρίνο, Γιάννης Παυλόπουλος βιολί και τραγούδι, Θοδωρής Γιαννόπουλος λαούτο, Γιάννης Γευγελής κρουστά, Βασίλης Γραμματικός γκάϊντα και τσαμπούνα. Τραγούδι η Σταυρούλα Δαλιάνη. Προσκλήσεις δίδονται στον Χορευτικό Όμιλο, Μελετοπούλων 6, κάθε ημέρα 19.00 έως 22.00.

 
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 11:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που εισήλθε πανηγυρικά στο 40ό έτος έντονης δραστηριότητος και που μέχρι το καλοκαίρι του 2018 προγραμματίζει με το Διοικητικό Συμβούλιο και με τους Γυμναστές του, να πραγματοποιήσει αξιόλογες εκδηλώσεις, οργανώνει Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών. Θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδος 21 – 24 Φεβρουαρίου 2017, στις αίθουσες του Χορευτικού με άγνωστους στο ευρύ κοινό χορούς ενός νησιού των Κυκλάδων. Το Σεμινάριο αφορά μόνον τους παλαιούς χορευτές, μερικοί από τους οποίους θα παρουσιάσουν τους χορούς αυτούς προσεχώς.  Θα διδάξει  χοροδιδάσκαλος  ο οποίος κατάγεται και διαμένει στο εν λόγω νησί.  Θα είναι μία από τις πολλές σκέψεις που πραγματοποιείται , από ένα Σύλλογο που μέσα σε δύο μήνες  πραγματοποίησε χορό στις 20/1/2017, δύο κοπές πίτας στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στις 29/1/2017  και 5/2/2017 , εμφανίσθηκε δε και στους  ΄Δρόμους της Αποκριάς΄ , στις 17/2/2017 με μερικούς από τους μεγάλους και μικρούς του χορευτές.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 83
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..