Αρχική Νέα
Νέα
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:32

Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα του Χορευτικού συνεχίζεται. Tην Δευτέρα 2/5/2011 στην Κουνινά , εορτή ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Αθανασίου δύο τμήματα του Ομίλου με 30 συνολικά χορευτές, παρουσίασαν χορούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος και χορούς των Κυκλάδων μετά την θεία Λειτουργία. Παρόντες στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Κος Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Αιγίου Στ. Θεοδωρακόπουλος, οι βουλευτές Κ. Σπηλιόπουλος και Αθ. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αιγιάλειας Αθ. Παναγόπουλος και Βασ. Φιλιππόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ιωαν. Θεοφανόπουλος κ΄ά. – Ακολούθησε γεύμα προσφορά της οικογένειας Ανδρ. Μπαλικούρα και της κόρης του Σπυριδούλας Μπουσμάδη προς τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.
Το Σάββατο 14 Μαϊου 16 χορευτές του Στεριανού συγκροτήματος , συμμετέχουν σε διαγωνισμό παραδοσιακών χορών με αρκετές ελλείψεις αφού έχουν αρχίσει οι εξετάσεις Γυμνασίων και Λυκείων. Aκολουθεί παράσταση σε Ολλανδούς σε Ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής την Παρασκευή στις 20 Μαϊου με Στεριανό ολιγομελές συγκρότημα και συγκρότημα Ενηλίκων με Θρακιώτικο και Μακεδονικό πρόγραμμα, αλλά και ζωντανή ορχήστρα. Κλείνει δε ο δεύτερος με εντυπωσιακή δραστηριότητα προβολής της Ελληνικής παράδοσης κύκλος, με την μεγάλη γιορτή λήξης του Χορευτικού έτους 2010-11 που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου ημέρα Σάββατο, μάλλον στο φιλόξενο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Αιγίου, στον οικισμό Μεσσηνέζη. Εκεί 15 τουλάχιστον τμήματα του Χορευτικού Ομίλου, κυρίως μαθητών Δημοτικού, λίγων μαθητών Γυμνασίου (επειδή θα έχουν εξετάσεις ) και τμημάτων Ενηλίκων, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Μικρά επίκαιρα αφιερώματα σε χορούς Κωνσταντινούπολης και Προποντίδος αλλά και σε Ποντιακούς χορούς. (19 Μαϊου ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων και 29 Μαϊου επέτειος Άλωσης Κωνσταντινούπολης).

 
ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:31

Την Μ. Τετάρτη το βράδυ γύρισαν από την Βενετία τα μέλη της 34μελούς αντιπροσωπείας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που πήραν μέρος στο Festival Lido di Jesolo. Επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών μετά από ένα εντυπωσιακό ταξίδι, με θαυμάσιο καιρό, την στιγμή που στην Ελλάδα έβρεχε και χιόνιζε και είχαμε πτώση της θερμοκρασίας. Εκεί στην χιλιοτραγουδισμένη Βενετία, αλλά και στην γύρο περιοχή με ηλιοφάνεια όλες τις ημέρες τα παιδιά του Χορευτικού, όχι μόνον κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών, όχι μόνον είχαν να παρουσιάσουν εξαιρετικά καλοδουλεμένα προγράμματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, αλλά επί πλέον κέρδισαν την συμπάθεια λόγω του νεαρού της ηλικίας των χορευτών που απέδωσαν με τον καλλίτερο τρόπο το ύφος και την ιδιαιτερότητα, των χορών των περιοχών που παρουσίασαν. Στο φημισμένο θέατρο Vivaldi του Lido di Jesolo.
H επίσκεψη στην πλατεία Αγ. Μάρκου, στην γέφυρα Rialto, στο Παλάτι των Δόγηδων, στην αγορά της Venezia πραγματοποιήθηκε ολόκληρη την πρώτη ημέρα Σάββατο 16 Απριλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας αλλά και τις επόμενες βραδιές το Αιγιώτικο νεανικό συγκρότημα δείπνησε και έμεινε στο Ξενοδοχείο Atene στο κοσμοπολίτικο LIDO, έξω από την Βενετία. Την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωϊ, στην αγορά του Lido όπου εκατοντάδες Ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών δίνουν μαζί με τους πεζόδρομους, τα πάρκα, τις πεντακάθαρες πλατείες, τους ποδηλατόδρομους, την ατελείωτη αμμώδη παραλία χιλιομέτρων με τους δεκάδες ναυαγοσώστες ένα ξεχωριστό χρώμα που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους της αποστολής, τα Αιγιωτόπουλα έκαναν μετά από πολύ καλή έρευνα αγοράς, λιγοστά ψώνια. Το μεσημέρι πρόβα για τους χορούς της πρώτης παράστασης και το απόγευμα παρέλαση και στην συνέχεια παράσταση στο θέατρο. Ο Χορευτικός παρουσίασε 3ος το πρόγραμμά του, κέρδισε όπως προείπαμε εντυπώσεις και συμπάθειες ενώ ακολούθησαν με το δικό τους πρόγραμμα, άλλα 9 συγκροτήματα.
Την Μ. Δευτέρα το πρωϊ περιήγηση στην παραλιακή οδό που έφερε το όνομα της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού Σοφίας Λώρεν με τα Ξενοδοχεία πολυτελείας, ελεύθερο δίωρο στην αγορά, πρόβα το μεσημέρι και παράσταση το βράδυ, με χορούς από το Αν. Αιγαίο. Αυτή την φορά ο Χορευτικός παρουσίασε το πρόγραμμά του 11ος μεταξύ 12 συγκροτημάτων. Διακρίθηκε αυτή την ημέρα ιδιαίτερα το Σλοβένικο συγκρότημα από την Λουμπλιάνα. Τα μεσάνυχτα περίπου επιστροφή στο Ξενοδοχείο και στην συνέχεια όλα τα συγκροτήματα συναντήθηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε αίθουσα διασκεδάσεως. Ήταν το μόνο σημείο όπου φαίνεται ότι η πατρίδα μας η Ελλάδα υπερέχει. Κοινή διαπίστωση: τα κέντρα διασκεδάσεως στη Ελλάδα είναι πολύ καλλίτερα από τα αντίστοιχα της Ιταλίας!!! Την Μ. Τρίτη , μετά το πρωϊνό αναχώρηση με πούλμαν για το λιμάνι της Βενετίας, στις 11.00 έλεγχος εισιτηρίων, αναχώρηση στις 13.00 για Πάτρα και άφιξη στο Αίγιο Μ. Τετάρτη 23.30, όπου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι συγγενείς και φίλοι των νεαρών χορευτών, στα μέλη της Αιγιώτικης αποστολής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

 
ΣΤΟ ΘEATΡO VIVALDI ΣΤΟ LIDO ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:31

Αξιοποιώντας στην πράξη ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου τις πολύπλευρες δυνατότητές του της παρουσίασης με τον καλύτερο τρόπο, της χορευτικής και μουσικής παράδοσης και της ιδιαιτερότητας των χορών κάθε περιοχής του Ελλαδικού χώρου, απεδέχθει πρόταση για συμμετοχή του νησιώτικου συγκροτήματός του τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδος , σε Διεθνές Festival στο γνωστό νησάκι Lido, της Βενετίας. Ήταν ευκαιρία αφού φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Ελλήνων με αυτό των Καθολικών. Έτσι αναχωρούν την Παρασκευή 15/04/2011 στις 02.00 από το λιμάνι των Πατρών με το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" της ΑΝΕΚ 30 μέλη της αποστολής του Ομίλου εκ των οποίων οι 26 χορευτές. Θα παρουσιάσουν προγράμματα αντιπροσωπευτικών χορών από την Νησιωτική Ελλάδα, αποδίδοντας το πολιτιστικό-χορευτικό ύφος και το ηχόχρωμα των νησιών του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου Πελάγους, σε μία συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων από Ισπανία - Ιταλία - Σερβία - Σλοβενία - Βουλγαρία - Ρουμανία, φυσικά και Ελλάδα. Στο θέατρο VIVALDI του Lido την Κυριακή 17 Απριλίου και την Δευτέρα 18 Απριλίου. Ο Δήμαρχος της πόλης θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους του Δήμου των συμμετεχόντων χορευτικών συγκροτημάτων. Επι πλέον οι Αιγιώτες χορευτές θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν από Ελληνόφωνο ξεναγό, στην Πλατεία Αγ. Μάρκου της Βενετίας, την εκκλησία Santa Maria della Salute, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων, το Palazzo Ducale, την γέφυρα Rialto στις 17/4 το πρωϊ. Στις 18/4 το πρωϊ ελεύθερος χρόνος για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του LIDO. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά την παράσταση ακολουθεί διασκέδαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων μαζί. Σκοπός της συνάντησης - διασκέδασης, η ανταλλαγή στοιχείων της λαογραφίας και της μουσικοχορευτικής παράδοσης κάθε χώρας. Η επιστροφή στο Αίγιο το βράδυ της Μ. Τετάρτης 20 Απριλίου.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 90 από 96
Copyright © 2020 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..