Αρχική Νέα
Νέα
45 ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗΣ - ΠΟΛΥΠΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:33

Συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως η προετοιμασία των διαφόρων χορευτικών ομάδων του Χορευτικού Ομίλου, αλλά και οι παραστάσεις που δίνονται στην Ελλάδα και αργότερα και στο Εξωτερικό. Κάθε βράδυ παρά τον θερινό καύσωνα πραγματοποιούνται πρόβες ενώ από την Τρίτη 19 Ιουλίου έχουμε συνεχόμενες υποχρεώσεις ως εξής:
1. Τρίτη 19 Ιουλίου Νεοχώριο Αιτωλοακαρνανίας 48 χορευτές φοιτητές και μαθητές Λυκείων , δηλαδή τρία συγκροτήματα Στεριανών – Νησιωτών – Θρακιωτών θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Η πρόσκληση από τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου.
2. Τετάρτη 20 Ιουλίου με τα ίδια συγκροτήματα στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.Π.Α.Κ.Ε.- Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου.
3. Πέμπτη 21 Ιουλίου πρόβα των τμημάτων Ενηλίκων Θρακιώτικων και Νησιώτικων χορών.
4. Παρασκευή 22 Ιουλίου δίωρη παράσταση στην Απάνω Ακράτα 78 ! ! χορευτών 5 χορευτικών ομάδων με χορούς Πελοποννήσου- Ηπείρου- Μ. Ασίας – Θράκης – Κέρκυρας – Β. Αιγαίου αλλά και λαϊκούς ( χασαπιές – ζεΪμπέκικα ).
5. Σάββατο 23 Ιουλίου 21.00 – 22.15 παράσταση στον Ελαιώνα ( Τρυπιά ) στην γιορτή λαδιού.
6. Κυριακή 24 Ιουλίου 21.00 συνάντηση Γονέων και χορευτών αποστολής Βελγίου, ενημέρωση – λεπτομέρειες ταξιδιού- παραστάσεις – οικονομικά – ονόματα ανά 2 για τα Ξενοδοχεία στην πορεία προς το Βέλγιο κ.λ.π.
7. Δευτέρα έως Τετάρτη 26 Ιουλίου πρόβες των τμημάτων που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση στα Ψηλαλώνια την Πέμπτη στις 28 Ιουλίου.
8. Πέμπτη 28 Ιουλίου 17.30 γενική πρόβα με την Ποντιακή ορχήστρα και τους χορευτές που θα παρουσιάσουν χορούς του Πόντου. Στις 21.00 στα Ψηλαλώνια ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, με αναφορά στην μακραίωνη ιστορία, την γενοκτονία και τον Πολιτισμό των Ποντίων, με χορούς αντιπροσωπευτικούς του Ελληνισμού του Ευξείνου Πόντου. Θα ακολουθήσει σεργιάνι στην Παράδοση, με χορούς και τραγούδια από την Μ.Ασία, την Δ. Θράκη , την Εύβοια ,την Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Σημειώνουμε, πως ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου στις δύσκολες οικονομικά αυτές στιγμές, επιβαρύνεται με τα έξοδα μετακίνησης, με τον καθαρισμό των ενδυμασιών και με την αμοιβή των μουσικών, σε όσες παραστάσεις θα χρησιμοποιηθούν.
9. Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στις 16.00 αναχώρηση από Πάτρα 35 ατόμων, 1 Αυγούστου 10.30 Ανγκόνα, 16.30 Ξενοδοχείο Ιβis Como. Τρίτη 2 Αυγούστου μέσω Ελβετίας – Λουξεμβούργου Βρυξέλλες Ξενοδοχείο Ibis center. Τετάρτη 3 Αυγούστου το πρωϊ ξενάγηση στο Κέντρο των Βρυξελλών. 16.00 Moerbeke – Waas. 4 – 8 Αυγούστου παραστάσεις στο Moerbeke-Waas και στο Eeklo, στο 28o Internetional Folklor Festival C.I.O.F.F.. Πρωϊ 9/7/2011 αναχώρηση και το βράδυ διανυκτέρευση σε Ξενοδοχείο στη Piasenza μεταξύ Μιλάνου και Πάρμας. Τετάρτη 10 Ιουλίου 14.00 αναχώρηση με πλοίο της ΑΝΕΚ από Ανγκόνα για Πάτρα, με άφιξη στο Αίγιο το απόγευμα της 11ης Ιουλίου.
10. Κυριακή 7 Ιουλίου συμμετοχή 26 νησιωτών χορευτών σε γιορτή της Φιλαρμονικής Ακράτας με χορούς Εύβοιας και Αιγαίου.
11. Επίσκεψη και παραστάσεις στη Κωνσταντινούπολη 17-23 Αυγούστου από 45 άτομα των τμημάτων Ενηλίκων. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που επί σειρά ετών κρατά ζωντανή την παράδοση του τόπου μας, πραγματοποιεί όλες αυτές τις εκδηλώσεις σε περίοδο μεγάλης κρίσης, διότι πιστεύει ότι δεν αποδίδει μόνον τιμή στο παρελθόν αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για επένδυση σε ένα ανάλογης ακτινοβολίας πολιτιστικό μέλλον.

 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:33

Κατόπιν προσκλήσεως του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Κηφισίας < Δημήτριος Βικέλας > νησιώτικο συγκρότημα του Χορευτικού αποτελούμενο από 28 χορευτές παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών Εύβοιας με μεγάλη επιτυχία. Αυτό την Κυριακή το βράδυ 19 Ιουνίου, στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς. Τους χορούς είχε διδάξει η καθηγήτρια Χρύσα Βαγενά που συνόδευσε τους χορευτές μαζί με την επίσης Γυμνάστρια Αθηνά Κωνσταντινίδου. Από πλευράς Διοκητικού Συμβουλίου συνόδευσαν τα Αιγιωτόπουλα σε μία ακόμα έξοδο, πραγματική διαφήμιση για το Αίγιο και τον Πολιτισμό του, οι κυρίες Ελένη Καφεντζή και Καλλιόπη Πυρπιρή, πρόεδρος και έφορος υλικού αντίστοιχα. Παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ο διευθυντής του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους 4 αντιδήμαρχοι Δήμου Κηφισίας, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. πολιτισμού και άθλησης και πλήθος θεατών. Την τελευταία αυτή ημέρα του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κηφισίας, εκτός του Χορευτικού Αιγίου, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια άλλων περιοχών της πατρίδος μας ο Χορευτικός Όμιλος Αργολίδος, ο Χορευτικός Όμιλος Ερυθραίας, επίλεκτο τμήμα του Χορευτικού του Δήμου Κηφισιάς. Πολύ καλή η παρουσία και του χορευτικού της Ερυθραίας που με μόνο ένα τουπερλέκι και 10 κυρίες σε χορωδία, παρουσίασαν χορούς από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, με αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών της περιοχής. Εντυπωσίασε με τις χορογραφίες του και συγκρότημα από μία από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Η αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λίλα Παπαδημητρίου συνεχάρει τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, γιατί τόσα νέα παιδιά με χαμόγελο, με συγχρονισμό, με κέφι , με ιδιαίτερη ζωντάνια , εξέφρασαν την αγάπη τους για την πατρίδα μας, τον σεβασμό και το ενδιαφέρον για τις παραδόσεις του τόπου μας. Η αγάπη αυτή των νέων του Αιγίου δεν συνιστά μόνον απόδοση τιμής στο παρελθόν, αλλά και επένδυση για ένα μέλλον ανάλογης πολιτιστικής ακτινοβολίας. Απέδειξαν έτσι ότι πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απάντηση στην κρίση. Εξαιρετικά ικανοποιημένοι όλοι οι χορευτές της αποστολής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου από την εμφάνισή τους και από τις εκδηλώσεις των θεατών, επέστρεψαν στο Αίγιο αφού δέχθηκαν τα ειλικρινή συγχαρητήρια και της προέδρου του Ομίλου για την άψογη παρουσία τους .

 
3ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:32

Μετά την μεγαλειώδη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με την ευκαιρία της λήξης του χορευτικού έτους 2010-11, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαϊου στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου στον οικισμό Μεσσηνέζη, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, έδωσαν στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, που έχουν μέχρι τώρα συμφωνηθεί.: Στον τρίτο κύκλο εκδηλωσεών του ο Χορευτικός όμιλος Αιγίου καλύπτει τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο 2011. Βεβαίως όλοι αισθάνονται την οικονομική κρίση έντονα και γι` αυτό ο Χορευτικός Αιγίου συμμετέχει σε εκδηλώσεις, σεβόμενος την δεινή οικονομική κατάσταση πρώην Δήμων και κοινοτήτων. Οι μέχρι τώρα συμφωνημένες παραστάσεις - παρουσίες του Ομίλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν και άλλες με την πάροδο των ημερών είναι :
1. Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία αποχαιρετιστήριο δείπνο - χορός τμημάτων Ενηλίκων - στο παραλιακό εστιατόριο mezzo, Τέμενη Αιγίου.
2. Σάββατο 11 Ιουνίου Αιγές τ. Δήμου Αιγείρας ( στεριανό συγκρότημα )
3. Κυριακή 19 Ιουνίου 12ο Διεθνές Festival Folklor Δήμου Κηφισιάς ( νησιώτικο συγκρότημα )
4. Σάββατο 23 Ιουλίου Ακράτα , 4 συγκροτήματα ( ίσως η ημερομηνία αλλάξει )
5. Πέμπτη 28 Ιουλίου Ψηλαλώνια Αίγιο. Πρόγραμμα 2 ωρών με αφιέρωμα και στους χορούς του Πόντου.
6. Κυριακή 31 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 35 άτομα Στεριανοί και Θρακιώτες στο 28ο Internationnal Folklorefestival Moerbeke - Waas στα σύνορα Βελγίου - Ολλανδίας. Μέσω Ιταλίας - Ελβετίας - Λουξεμβούργου στο Moerbeke Waas στο Βέλγιο. Διανυκτερεύσεις 1 Αυγούστου λίμνη Como Ιταλία, 2 Αυγούστου Βρυξέλλες, 3-9 Αυγούστου Βέλγιο με 4 παραστάσεις στο Moerbeke και μία 5η παράσταση στην Ολλανδία, 9 Αυγούστου Piacenza, Ιταλία. Επιστροφή στο Αίγιο, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011.
7. Κυριακή 7 Αυγούστου Ακράτα συμμετοχή νησιώτικου συγκροτήματος σε εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ακράτας.
8. 3 - 4 Παραστάσεις σε ημερομηνίες που δεν έχουν ακόμα καθορισθεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.
9. Πέμπτη 18 Αυγούστου 02.00 αναχώρηση Ενηλίκων Νησιωτών και Θρακιωτών για Κωνσταντινούπολη - νησιά θάλασσας Μαρμαρά. Διανυκτερεύσεις 18/8 Αλεξανδρούπολη , 19/20/21/22 Αυγούστου Κωνσταντινούπολη, 23 Ξάνθη. Επιστροφή Αίγιο Τετάρτη 24 Αυγούστου βράδυ. Παραστάσεις Βόσπορο, νήσο Πρώτη , νήσο Αντιγόνη ή Χάλκη.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 86 από 93
Copyright © 2019 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..