Αρχική Νέα
Νέα
5 πρώτες Εκδηλώσεις του 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012 11:00

1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ  ΑΙΓΙΟΥ  2012.

 

Αρχίζει όπως κάθε χρόνο , 35 τώρα συναπτά έτη, η έντονη δραστηριότητας του πιο μεγάλου και καταξιωμένου Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής μας.  Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, όχι μόνον εξασφάλισε την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις επ` ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής παλιγγενεσίας στο Ditroit Michigan U.S.A.στις 21-27 Μαρτίου 2012, αλλά οργανώνει ή συμμετέχει σε σειρά εκδηλώσεων τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, στο Αίγιο και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα οι σημαντικές αυτές εκδηλώσεις είναι :

1.       29  Ιανουαρίου Κυριακή 10.45 – 13.00 κοπή πίτας για τους μισούς χορευτές και τους γονείς τους, στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Με παρουσίαση χορών και παραδοσιακών τραγουδιών από 10 τμήματα του Χορευτικού, φυσικά με ζωντανή ορχήστρα την οποία θα πλαισιώσουν και 4 νέα πρόσωπα.   Θα παρουσιάσουν χορούς από Κυκλάδες – Δωδεκάνησα – Ήπειρο – Δράμα ( για πρώτη φορά ),   Μ. Ασία – Πελοπόννησο – Β. Αιγαίο – Θράκη και  ( η έκπληξη ) από την Καππαδοκία. Γενική πρόβα για την παράσταση αυτή Σάββατο 28 Ιανουαρίου από 09.00-14.00.

2.       Κυριακή 29 Ιανουαρίου 15.30 αναχώρηση για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο,  18 χορευτών του Στεριανού συγκροτήματος που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη Πανελλαδική εκδήλωση, τελετής βραβεύσεων των διακριθέντων στους διαγωνισμούς έκφρασης και δημιουργίας εφήβων και νέων που είχε διοργανώσει το 2011 η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου,  είχε θυμίζουμε κερδίσει την πρώτη θέση στον παραδοσιακό χορό, μεταξύ συγκροτημάτων που εκπροσώπησαν Μητροπόλεις της Πελοποννήσου.

3.       Κυριακή 5  Φεβρουαρίου 10.45 – 13.00 εκδήλωση 2η για τους άλλος μισούς χορευτές στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με  άλλους χορούς και τραγούδια από άλλα 10 τμήματα του Ομίλου.  Πρόβα γενική το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο από 09.00 – 14.00.  Θα γίνει την Κυριακή και απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους   χορευτές ή πρώην χορευτές που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. στις εξετάσεις του καλοκαιριού.

4.       Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το βράδυ, στο ΑMADEUS. Κόντρα στην οικονομική κατάσταση και στη κατάθλιψη που δημιουργεί σε όλες σχεδόν τις Ελληνικές οικογένειες η κρίση, απόφαση του Δ.Σ. αλλά και των μελών είναι να πραγματοποιηθεί και φέτος ο ετήσιος καθιερωμένος χορός Ενηλίκων, Γονέων και φίλων του Ομίλου.  Θα είναι μία ευκαιρία να συναντηθούν πολλά από τα μέλη , να ξεφύγουν από την πεζή καθημερινότητα και να διασκεδάσουν  για λίγο.

5.       Kυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, συμμετοχή Στεριανού συγκροτήματος σε εκδήλωση που οργανώνει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προς τιμήν του Αιγιώτη προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Κου Κοντόπουλου, που κατάγεται από την Κουλούρα του τ. Δήμου Αιγίου.

Ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις των μηνών Μαρτίου – Απριλίου – Μαϊου 2012.

 
Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 18:14

Κατόπιν προσκλήσεως της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ  της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από τον Τουρκικόν ζυγόν, περιοχής DETROIT και περιχώρων της Πολιτείας του MICHIGAN U.S.A. o Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από 22 Μαρτίου έως 26 Μαρτίου 2012 στο Detroit, επ` ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Παλιγεννεσίας.   Βεβαίως ΤΙΜΗ ΜΕΓΑΛΗ  για το μικρό μας Αίγιο.  Η Επιτροπή αντιπροσωπεύει τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους, την ΑΧΕΠΑ , τους φοιτητικούς Συλλόγους και 15 Ελληνοορθοδόξους Εκκλησιαστικές κοινότητες.  Η Επιτροπή παρελάσεως εκτός από τον προσκληθέντα Σύλλογο, προσκαλεί τον Δήμαρχο της πόλεως , τον Μητροπολίτη της περιοχής και τον Περιφερειάρχη. Ήδη έχουν σταλεί με mail οι προσκλήσεις στον Χορευτικό και θα σταλούν και επισήμως, ταχυδρομικώς. Ο Χορευτικός έχει παραδώσει αντίγραφα των προσκλήσεων στον Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, ενώ στις πρώτες ημέρες του 2012 θα παραδώσει την πρόσκληση και στον Περιφερειάρχη.

 

 

 
Γιορταστικές εκδηλώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 22:26
23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Tην Παρασκευή το βράδυ 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις αίθουσες του Ομίλου. Για τα μικρότερα παιδιά του, τους υποψηφίους χορευτές του Δημοτικού Σχολείου, που παρακολουθούν τα μαθήματα χορών στα διάφορα τμήματα μάθησης. Είναι μία εκδήλωση που κάθε χρόνο πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Με έξοδα που θα βαρύνουν τον Σύλλογο.  Ώρα έναρξης 19.00
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ.
Λίγη χαρά εν`όψη του Νέου Έτους, που προβλέπεται από τα πιό δύσκολα  της τελευταίας 40ετίας, επιθυμούν να προσφέρουν παιδιά του Χορευτικού στους φιλοξενουμένους στο ίδρυμα Αγ. Χαράλαμπος. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα,  παιδιά  6ου έτους  θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της πατρίδος μας και θα προσφέρουν και λίγα δώρα. Θα ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όσους διαμένουν εκεί αλλά και σε όσους τους περιποιούνται.
29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011.  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΚΑΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ.
Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, χορευτές που φέτος πέρασαν στα μεγάλα τμήματα του Ομίλου, όλοι μαθητές 1ης και 2ας Γυμνασίου, θα εκδράμουν στα Καλάβρυτα. Πρώτα θα ξεναγηθούν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στην συνέχεια θα έχουν ελεύθερο χρόνο για περιήγηση και για γεύμα, πριν κατευθυνθούν στο Καλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο. Εκεί στους φιλοξενουμένους γέροντες θα δώσουν τις ευχές τους για Νέο Έτος και θα τους διασκεδάσουν παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τα νησιά μας και από την Θράκη. Επιστροφή στο Αίγιο το βράδυ της ίδιας ημέρας.
ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012.
Αμέσως μετά τις γιορτές, όπως κάθε χρόνο  αλλά τώρα κόντρα και στην οικονομική κατάσταση που πλήτει τις πιό πολλές Ελληνικές οικογένειες, θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις κοπής πίτας για το σύνολο των μελών, με παρουσίαση  παραδοσιακών χορών χορών και τραγουδιών στις 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 11.00 - 13.15.   Η τρίτη καθιερωμένη εκδήλωση προγραμματίζετε για την 11η Φεβρουαρίου.  Σε μία από τις εκδηλώσεις αυτές θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα στπους επιτυχόντες χορευτές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, το καλοκαίρι πο μας πέρασε.   Επίσης στις 29/1   το απόγευμα Στεριανό τμήμα του Ομίλου θα
μεταβεί στην Αθήνα, ενώ το απόγευμα της Κυριακής 5/2/2012 πάλι Στεριανό τμήμα , θα πάρει μέρος σε μεγάλη εκδήλωση που οργανώνεται στο Αίγιο.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011 10:36
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 85 από 97
Copyright © 2020 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..