Αρχική Νέα
Νέα
ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:31

Την Μ. Τετάρτη το βράδυ γύρισαν από την Βενετία τα μέλη της 34μελούς αντιπροσωπείας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που πήραν μέρος στο Festival Lido di Jesolo. Επέστρεψαν πλήρεις εμπειριών μετά από ένα εντυπωσιακό ταξίδι, με θαυμάσιο καιρό, την στιγμή που στην Ελλάδα έβρεχε και χιόνιζε και είχαμε πτώση της θερμοκρασίας. Εκεί στην χιλιοτραγουδισμένη Βενετία, αλλά και στην γύρο περιοχή με ηλιοφάνεια όλες τις ημέρες τα παιδιά του Χορευτικού, όχι μόνον κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών, όχι μόνον είχαν να παρουσιάσουν εξαιρετικά καλοδουλεμένα προγράμματα Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, αλλά επί πλέον κέρδισαν την συμπάθεια λόγω του νεαρού της ηλικίας των χορευτών που απέδωσαν με τον καλλίτερο τρόπο το ύφος και την ιδιαιτερότητα, των χορών των περιοχών που παρουσίασαν. Στο φημισμένο θέατρο Vivaldi του Lido di Jesolo.
H επίσκεψη στην πλατεία Αγ. Μάρκου, στην γέφυρα Rialto, στο Παλάτι των Δόγηδων, στην αγορά της Venezia πραγματοποιήθηκε ολόκληρη την πρώτη ημέρα Σάββατο 16 Απριλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας αλλά και τις επόμενες βραδιές το Αιγιώτικο νεανικό συγκρότημα δείπνησε και έμεινε στο Ξενοδοχείο Atene στο κοσμοπολίτικο LIDO, έξω από την Βενετία. Την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωϊ, στην αγορά του Lido όπου εκατοντάδες Ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών δίνουν μαζί με τους πεζόδρομους, τα πάρκα, τις πεντακάθαρες πλατείες, τους ποδηλατόδρομους, την ατελείωτη αμμώδη παραλία χιλιομέτρων με τους δεκάδες ναυαγοσώστες ένα ξεχωριστό χρώμα που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους της αποστολής, τα Αιγιωτόπουλα έκαναν μετά από πολύ καλή έρευνα αγοράς, λιγοστά ψώνια. Το μεσημέρι πρόβα για τους χορούς της πρώτης παράστασης και το απόγευμα παρέλαση και στην συνέχεια παράσταση στο θέατρο. Ο Χορευτικός παρουσίασε 3ος το πρόγραμμά του, κέρδισε όπως προείπαμε εντυπώσεις και συμπάθειες ενώ ακολούθησαν με το δικό τους πρόγραμμα, άλλα 9 συγκροτήματα.
Την Μ. Δευτέρα το πρωϊ περιήγηση στην παραλιακή οδό που έφερε το όνομα της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού Σοφίας Λώρεν με τα Ξενοδοχεία πολυτελείας, ελεύθερο δίωρο στην αγορά, πρόβα το μεσημέρι και παράσταση το βράδυ, με χορούς από το Αν. Αιγαίο. Αυτή την φορά ο Χορευτικός παρουσίασε το πρόγραμμά του 11ος μεταξύ 12 συγκροτημάτων. Διακρίθηκε αυτή την ημέρα ιδιαίτερα το Σλοβένικο συγκρότημα από την Λουμπλιάνα. Τα μεσάνυχτα περίπου επιστροφή στο Ξενοδοχείο και στην συνέχεια όλα τα συγκροτήματα συναντήθηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε αίθουσα διασκεδάσεως. Ήταν το μόνο σημείο όπου φαίνεται ότι η πατρίδα μας η Ελλάδα υπερέχει. Κοινή διαπίστωση: τα κέντρα διασκεδάσεως στη Ελλάδα είναι πολύ καλλίτερα από τα αντίστοιχα της Ιταλίας!!! Την Μ. Τρίτη , μετά το πρωϊνό αναχώρηση με πούλμαν για το λιμάνι της Βενετίας, στις 11.00 έλεγχος εισιτηρίων, αναχώρηση στις 13.00 για Πάτρα και άφιξη στο Αίγιο Μ. Τετάρτη 23.30, όπου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι συγγενείς και φίλοι των νεαρών χορευτών, στα μέλη της Αιγιώτικης αποστολής του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

 
ΣΤΟ ΘEATΡO VIVALDI ΣΤΟ LIDO ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:31

Αξιοποιώντας στην πράξη ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου τις πολύπλευρες δυνατότητές του της παρουσίασης με τον καλύτερο τρόπο, της χορευτικής και μουσικής παράδοσης και της ιδιαιτερότητας των χορών κάθε περιοχής του Ελλαδικού χώρου, απεδέχθει πρόταση για συμμετοχή του νησιώτικου συγκροτήματός του τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδος , σε Διεθνές Festival στο γνωστό νησάκι Lido, της Βενετίας. Ήταν ευκαιρία αφού φέτος συμπίπτει το Πάσχα των Ελλήνων με αυτό των Καθολικών. Έτσι αναχωρούν την Παρασκευή 15/04/2011 στις 02.00 από το λιμάνι των Πατρών με το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" της ΑΝΕΚ 30 μέλη της αποστολής του Ομίλου εκ των οποίων οι 26 χορευτές. Θα παρουσιάσουν προγράμματα αντιπροσωπευτικών χορών από την Νησιωτική Ελλάδα, αποδίδοντας το πολιτιστικό-χορευτικό ύφος και το ηχόχρωμα των νησιών του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου Πελάγους, σε μία συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων από Ισπανία - Ιταλία - Σερβία - Σλοβενία - Βουλγαρία - Ρουμανία, φυσικά και Ελλάδα. Στο θέατρο VIVALDI του Lido την Κυριακή 17 Απριλίου και την Δευτέρα 18 Απριλίου. Ο Δήμαρχος της πόλης θα φιλοξενήσει τους εκπροσώπους του Δήμου των συμμετεχόντων χορευτικών συγκροτημάτων. Επι πλέον οι Αιγιώτες χορευτές θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν από Ελληνόφωνο ξεναγό, στην Πλατεία Αγ. Μάρκου της Βενετίας, την εκκλησία Santa Maria della Salute, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων, το Palazzo Ducale, την γέφυρα Rialto στις 17/4 το πρωϊ. Στις 18/4 το πρωϊ ελεύθερος χρόνος για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του LIDO. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετά την παράσταση ακολουθεί διασκέδαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων μαζί. Σκοπός της συνάντησης - διασκέδασης, η ανταλλαγή στοιχείων της λαογραφίας και της μουσικοχορευτικής παράδοσης κάθε χώρας. Η επιστροφή στο Αίγιο το βράδυ της Μ. Τετάρτης 20 Απριλίου.

 
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 18:30

Συνεχίζοντας την παράδοση των άψογων εμφανίσεων του στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου εντυπωσίασε και φέτος με την δυναμική του παρουσία στην καθιερωμένη παρέλαση αλλά και με τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε στην συνέχεια στα Ψηλαλώνια. Σε άλλες περιπτώσεις στις 25 Μαρτίου εκτός από την παρέλαση, πραγματοποιούσε "αφιερώματα" με αναφορά σε χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών της πατρίδος μας, αλλά και με ιστορικές προσεγγίσεις των γεγονότων που συνέβησαν κυρίως στην διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα στις περιοχές αυτές. Πολλές τέτοιες εκδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ , σε συνεργασία με την Ι.Λ.Ε.Α. ή με τον Σύλλογο Φιλολόγων ή άλλους Πολιτιστικούς φορείς, αλλά και με παρουσία και φιλοξενία χορευτικών συγκροτημάτων από ιστορικές πόλεις της Ελλάδος. Τώρα με την οικονομική κρίση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χορευτικού με την σύμφωνη γνώμη όλων των Γυμναστών, αποφάσισε όπως και πέρυσι να παρουσιασθούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, χωρίς έξοδα στην πλατεία στα Ψηλαλώνια. Έτσι αρχικά οι χιλιάδες Αιγιώτες που παρακολούθησαν την παρέλαση στην Μητροπόλεως την Παρασκευή, είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν εκτός των άλλων και τους 120 από τους χορευτές του Ομίλου όλων των ηλικιών που παρέλασαν με ξεχωριστή χάρη και συγχρονισμό, με παραδοσιακές φορεσιές από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Συνοδοί ήσαν οι Γυμνάστριες Χρύσα Βαγενά και Αθηνά Κωνσταντινίδου.
Στην συνέχεια, βοηθούντος και του εξαιρετικού καιρού, πλήθος Αιγιωτών παρακολούθησαν την παρουσίαση στα Ψηλαλώνια και για μία ώρα των χορών που από Ηπειρωτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, από Θράκη και από τα νησιά του Αιγαίου, παρουσίασαν οι 120 χορευτές χωρισμένοι σε 3 ομάδες. Αίσθηση προκάλεσε για μία ακόμα φορά, το γεγονός ότι παρ` ότι ο ιστορικός πλέον Χορευτικός Όμιλος εισήλθε στο 34ο χρόνο έντονης δραστηριότητος, η δυναμικότητά του, ο αριθμός των χορευτών του, η δυνατότητα εξαιρετικής προσέγγισης του ύφους και του ιδιαίτερου χρώματος και της υφής των χορών κάθε περιοχής του Ελλαδικού χώρου, συνεχώς βελτιώνεται και η απόδοση των πιο παλαιών ιδίως χορευτών του είναι εκπληκτική.
Eυχαριστώντας όλους τους Αιγιώτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ο Διευθυντής του Ομίλου Χρήστος Κιλιάς ανακοίνωσε και το 39ο ταξίδι για συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου σε Διεθνές Festival Folklor, αυτή την φορά στο Lido της Βενετίας.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο818283848586878889ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 83 από 89
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..