Αρχική Νέα
Νέα
Πρωτιά των Στεριανών του Χορευτικού Ομίλου. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 09:50
1η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ.
Στο περιφερειακό Φεστιβάλ νεολαίας Μητροπόλεων Πελοποννήσου, που οργανώθηκε από την υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος, στις 19 Μαϊου 2011 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου των Τ.Ε.Ι. της Πάτρας,  τμήμα 16 χορευτών ηλικίας 13 έως 21 ετών του Στεριανού συγκροτήματος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, είχε ξεσηκώσει τότε  με την εμφάνισή τους θεατές.            Συμμετείχαν με μονωδούς,  με  χορωδίες Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής , με χορευτικά, με ορχήστρες παραδοσιακές, οι Μητροπόλεις :  Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως,  Ηλείας,  Κυθήρων και Αντικυθήρτων,  Μεσσηνίας,  Πατρών και  Καλαβρύτων - Αιγιαλείας. Το τμήμα των χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, εκπροσώπησε στην εκδήλωση την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.  Δεν θα ήταν υπερβολή αν αναφέραμε ότι όλοι οι παριστάμενοι που είχαν κατακλύσει το Αμφιθέατρο όρθιοι στο τέλος χειροκροτούσαν τα Αιγιωτόπουλα για την άρτια – χαρούμενη – ζωηρή – συγχρονισμένη παράσταση αλλά και για την επαφή που είχαν με το κοινό. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού αυτού, στον οποίο για την βαθμολογία υπεύθυνοι ήσαν όλοι οι δάσκαλοι των συμμετεχόντων συγκροτημάτων , στην κατηγορία του παραδοσιακού χορού  τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, κέρδισαν την πρώτη θέση.  Η βράβευση των νικητών όλων των κατηγοριών  και όλων των Περιφερειών θα γίνει σε ειδική τελετή τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
 
ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 09:37
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.
 
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011,  στο Ντιντρόϊτ στις Ηνωμένες Πολιτείες , συνήλθαν οι εκπρόσωποι ομογενειακών Ενώσεων για να συζητήσουν και να προγραμματίσουν τις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου το 2012, στην πόλη αυτή .    -  Ένα από τα θέματα που συζήτησαν, ήταν το πιό από τα πολλά Ελληνικά χορευτικά Συγκροτήματα που είχαν υποβάλλει αίτηση, θα έπαιρνε μέρος στην μεγάλη παρέλαση.  Στην οποία εκπροσωπείται πάντα  η Ελληνική Βουλή, ενώ παρίσταται και εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και Ομοσπονδιακοί βουλευτές.
  Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου πληροφορήθηκε για τις συναντήσεις των εκπροσώπων των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων, μόλις την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Με ταχύτατες ενέργειες υπέβαλε αίτηση για συμμετοχή στην μεγάλη παρέλαση στο Ντιντρόϊτ.  Στην ψηφοφορία προτιμήθηκε Χορευτικό από την Ναύπακτο, λόγω του ενδιαφέροντος που έδειξαν οι πολλοί Ναυπακτιώτες των Η.Π.Α. και της επαφής που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομογένειας με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι και δεν πάνε οι Ναυπάκτιοι, τότε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου θα προτιμηθεί. Αυτή ήταν η απόφαση των εκπροσώπων των Ομογενειακών Οργανώσεων στο Ντιντρόϊτ.  Πρέπει να σημειώσουμε ότι και το 2011 ο Χορευτικός είχε προταθεί και είχε διεκδικήσει  την τιμητική διάκριση της επιλογής για την Μεγάλη Παρέλαση, αλλά είχε προτιμηθεί το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 07:44
 
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 09:31
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
 
Η νέα χορευτική χρονιά 2011-2012 ξεκινά κανονικά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Μετά την μικρή ανάπαυλα για ξεκούραση, αφού όλο το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Ιταλία- Βέλγιο και Κωνσταντινούπολη οι Αιγιώτες χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους διαφημίζοντας το Αίγιο και την Ελλάδα. Πρώτοι οι νεαροί του 6ου έτους του Σαββάτου, όλοι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού. Τα μαθήματά τους 09.00 - 11.00 και δασκάλα τους η Αθηνά Κωνσταντινίδου. Η ίδια συνεχίζει σε άλλο τμήμα παιδιών Δ΄Δημοτικού 4ου έτους 11.00 - 13.00. Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν μία πρώτη συνάντηση με τους δασκάλους τους Χρήστο Κιλιά - Χρύσα Βαγενά και Αθηνά Κωνσταντινίδου, τα παιδιά των τμημάτων παραστάσεων Στεριανοί - Νησιώτες - Θρακιώτες - Μακεδόνες και παλαιοί χορευτές, για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των μαθημάτων τους, να έχουν  μία πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Από Δευτέρα δε 3 Οκτωβρίου, συνεχίζουν  2  τμήματα μάθησης κάθε ημέρα 19.00 - 21.00 ενώ στην συνέχεια κάθε ημέρα 21.00 - 22.30 έχουμε μαθήματα για τα τμήματα Ενηλίκων. Παρά την οικονομική κρίση που όσο πάει και χειροτερεύει, επιρρεάζοντας όλο και περισσότερες οικογένειες, για την νέα χορευτική χρονιά υπάρχουν σχέδια και στόχοι προβολής της γνήσιας Ελληνικής παράδοσης σε Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, πιστεύει πως με την εντυπωσιακή - αναγνωρισμένη διεθνώς - πειθαρχημένη παρουσία τμημάτων του σε μεγάλα Διεθνή Festivals του Εξωτερικού, προβάλει και διαφημίζει την χώρα μας,  προσφορά πρωτοποριακή και  σημαντική στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα μας
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 83 από 93
Copyright © 2019 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..