Αρχική Νέα
Νέα
η αποστολή και το πρόγραμμα στο Detroit PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2012 12:10
Αρχηγός της αποστολής η πρόεδρος Ελένη Αρβανίτη - Καφεντζή, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων. Υπεύθυνος  χορευτών -προγράμματος - παραστάσεων ο Γυμναστής Κιλιάς Χρήστος πρ. Διευθυντής Γυμνασίων  - Διευθυντής του Χορευτικού.      Χορευτές : Φιλιππόπουλος Θ. φοιτητής Πολυτεχνείου, Μιχαλόπουλος Β. υπάλληλος του Δήμου Αιγιάλειας, Καρόπουλος Ηρώδης λογιστής, Ντρίνιας Νικ. τοπογράφος μηχανικός, Αδαμόπουλος Σπ. πολιτικός μηχανικός, Διαμαντόπουλος Χρ. έφορος Δημ. Σχέσεων - επιχειρηματίας , Δορλής Παν. φοιτητής Παιδαγωγικού Α.Ε.Ι., Ζάχαρης Παν. πτυχιούχος, Μακρής Κων. πτυχιούχος Τεχν. τροφ. , Κανελής Πέτρ. ιδιοκτ. Σχολής οδηγών, Χριστοπούλου Χαρ. φοιτήτρια μηχανικός Υλ. Υπολογιστών , Χάψα Μαρ. δημοτική υπάλληλος, Θεοφανοπούλου Πην. πολιτικός μηχανικός, Σταθοπούλου Ανδρ. βιολόγος, Μουρούτογλου Αρ. οδοντίατρος, Παπαμιχαλοπούλου Χρυσ. φοιτήτρια μηχανικός Τ.Ε., Βασιλειάδη Σωτ.πτυχ. Πληρ. κ΄oικονομικών κ΄ ασφαλιστής, Καφεντζή Αικ. φοιτήτρια Γεωπονικής τεχν. τροφίμων, Διαμαντοπούλου Λυδία πτυχ. επιστ.υλικών,  Δεσσύλα Ευτ. μαθήτρια Λυκείου. Άφιξη στο Detroit  μέσω Άμστερνταμ 22 Mαρτίου  14.45.  Μεταφορά στο Ξενοδοχείο, τακτοποίηση και στην συνέχεια δείπνο σε ετιατόριο της Greektown. Tην Παρασκευή 23 Μαρτίου πρωϊνό στο Κέντρο αναγεννήσεως του Detroit, επίσκεψη στο Μουσείο αυτοκινήτου αλλά και στο Μουσείο της πόλεως, γεύμα σε Ελληνικό εστιατόριο. Το βράδυ δεξίωση στο Ελληνικό Μουσείο του Michigan,  ενώ θα ακολουθήσει  Ελληνική βραδιά με τα Ελληνικά χορευτικά της Πολιτείας του Michigan και μικρό 10΄λεπτο πρόγραμμα του Χορευτικού. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και μετάβαση σε Ελληνικό εστιατόριο για δείπνο. Το Σάββατο 24 Μαρτίου πρωϊνό στο Troy - Michigan με τον Μητροπολίτη Κο Νικόλαο, επίσκεψη στην Μητρόπολη και ανταλλαγή αναμνηστικών. Στην συνέχεια επίσκεψη σε Εμπορικό Κέντρο ( δεν θα υπάρχουν χρήματα για ψώνια ) και γεύμα. Το βράδυ χοροεσπερίδα- δείπνο- προσφορά σε Ελληνόπουλα της Αμερικής βραβείων και ακολούθως παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου για 45΄ λεπτά. Κυριακή 25 Μαρτίου μετά το πρωϊνό, μετάβαση των χορευτών στον Ορθόδοξο Ελληνικό Μητροπολιτικό Ναό του Detroit και παρακολούθηση από ειδική θέση, της δοξολογίας. Έναρξη παρέλασης στις 15.00 με προηγούμενο το τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, ενώ θα ακολουθούν 5 τοπικά χορευτικά Ελλήνων του Michigan, φοιτητικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις κ.λ.π. Στο τέλος της διαδρομής της παρελάσεως, θα υπάρχει μεγάλη εξέδρα όπου όλα τα χορευτικά θα παρουσιάσουν πρόγραμμα 6΄λεπτών. Θα κλείσει ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου με 10΄λεπτο πρόγραμμα. Το βράδυ δείπνο σε ένα από τα πιό δημοφιλή εστιατόρια του Detroit.
Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί προσκεκλημένος είναι επισήμως και ο Μητροπολίτης μας Κος Αμβρόσιος, ενώ τον Δήμαρχο Αιγίου θα εκπροσωπεί η αντιδήμαρχος Β. Ψυχράμη.
Την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης των 22 ατόμων του Χορευτικού 26 και 27 Μαρτίου στην Νέα Υόρκη.
 
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 11:39

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ DETROIT  ΤΩΝ Η.Π.Α.

 Πέμπτη βράδυ μετά τις 21.00 στην  αίθουσα ΙΙ του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου έγινε μία ακόμα πρόβα 5 ζευγαριών από τα 10 που θα μεταβούν σε λίγες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Ακολούθησε πρόβα την Παρασκευή το βράδυ και για τα 10 ζευγάρια, ενώ την Κυριακή η πρόβα έγινε με τις παραδοσιακές ενδυμασίες  που θα χρησιμοποιηθούν στις παραστάσεις την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24  Μαρτίου, για την δοξολογία στις 25 Μαρτίου και για την μεγάλη παρέλαση στην Greektown   του Detroit,  που θα ακολουθήσει.  Μετά τις πρόβες αυτές έγινε πλήρης έλεγχος των ενδυμασιών, ενώ έχουν κατασκευασθεί και παραληφθεί 5 καινούργια γιλέκα Ανδρικής φορεσιάς, 10 ανδρικά πουκάμισα Πελοποννησιακά, καινούργια συμπληρώματα των παραδοσιακών ενδυμασιών  κ.λ.π.  Επίσης παρελήφθησαν 50 ασημένιες πλακέτες, 15 εκ των οποίων θα δοθούν για δώρα στις Ομογενειακές και εκκλησιαστικές οργανώσεις, στον Μητροπολίτη του Michigan,στην οργανωτική επιτροπή, στην επιτροπή παρελάσεως  και στο Ελληνικό Μουσείο.  Στο Μουσείο επίσης θα δοθεί ως δώρο και Ελληνική σημαία με την Παναγία Τρυπητή στο μέσον,  που θα αναγράφει : .   Η  Aιγιώτικη αποστολή  του Χορευτικού των 22 ατόμων, θα συνοδεύεται από τον προσκεκλημένο επισήμως Μητροπολίτη μας  Σεβασμιότατο κ. Αμβρόσιο και από αντιπροσώπους του Δημάρχου μας, που επίσης έχει προσκληθεί.  Θα φιλοξενηθεί σε Ξενοδοχείο στην Greektown στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνικά μαγαζιά και θα αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη, την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012.  Στην Νέα Υόρκη θα υποδεχθεί τους Αιγιώτες χορευτές του Χορευτικού στο αεροδρόμιο John F. Kennedy, η πρώην  χορεύτρια του Ομίλου Αιγιώτισσα Άννα Θ. Ροδοπούλου, οδοντίατρος  εγκατεστημένη στην Ν. Υόρκη σύζυγος του επίσης Αιγιώτη Νίκου Τριανταφύλλη,  που ο πατέρας του είχε το εστιατόριο    στην πόλη μας, τις παλιές καλές εποχές.  Τα 22 άτομα της αποστολής του Χορευτικού θα μείνουν για 2 βραδιές στο Ξενοδοχείο Pennsylvania στο κέντρο του Μανχάταν, απέναντι από το Madison Sguare Garden, πολύ κοντά στην Times Sguare  και το  Εmpire State Building.   Προσπάθεια θα καταβληθεί να επισκεφθούν το άγαλμα της Ελευθερίας και να περιηγηθούν στην πόλη με Έλληνα αν είναι δυνατόν ξεναγό.   Θα επιστρέψουν στο Αίγιο στις 29 Μαρτίου το απόγευμα.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.

Πάνω από 100 χορευτές του Χορευτικού Ομίλου,  παρά την απουσία μελών του στις Η.Π.Α. με υπευθύνους τον Αντιπρόεδρο δικηγόρο Σταθόπουλο Σωτήρη και τον ταμία  μαθηματικό Νικολόπουλο Γιώργο, θα παρελάσουν στο Αίγιο την Κυριακή 25 Μαρτίου.  Θα συνοδεύονται από τις Γυμνάστριες  Βαγενά Χρύσα και  Κωνσταντινίδου  Αθηνά, ενώ στην συνέχεια καιρού επιτρέποντος, θα ανέβουν στα Ψηλαλώνια όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους έχουν διδάξει οι δύο Γυμνάστριες.

 3.000 EUR ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ.Κατόπιν αιτήσεως του Ομίλου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ποσόν 3.000 για να ελαφρυνθούν οι χορευτές από τα έξοδα μετακίνησης. Υπολογίζεται ότι με το ποσόν αυτό θα καλυφθεί η μετακίνηση όλης της αποστολής από Αίγιο στο αεροδρόμιο  στις 22/3 τα ξημερώματα, η μεταφορά των 22 ατόμων από το αεροδρόμιο  John F. Kennedy της Ν. Υόρκης στο Ξενοδοχείο στο Μανχάταν στις 26/3, η μεταφορά από το Ξενοδοχείο  Pennsylvania στο αεροδρόμιο Ν. Υόρκης στις 28/3  και η επάνοδος στο Αίγιο στις 29/3 από το .

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Μάρτιος 2012 11:41
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ DETROIT ΤΩΝ Η.Π.Α PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2012 11:29

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου απεδέχθη ως γνωστόν, πρόσκληση πολύ τιμητική για συμμετοχή στις εκδηλώσειες της 25ης Μαρτίου 2012 στο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών, από 22 έως 26 /03/ 2012.   Η πρόσκληση στάλθηκε επίσης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις  στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και  Αιγιαλείας, στον Δήμαρχο Αιγιαλείας  και στον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος.

 Όλα τα έξοδα παραμονής στο Detroit από αφίξεως στο αεροδρόμιο μέχρι αναχωρήσεως από το αεροδρόμιο, βαρύνουν τους Έλληνες της επαρχίας του Michigan.

Tα αεροπορικά εισιτήρια όμως καλύπτονται από τους προσκληθέντας.

 Έτσι διευκρινίζεται  ότι για το ταξίδι των 20 χορευτών και 2 συνοδών ( 22 άτομα είναι η αποστολή του Χορευτικού ) τα έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και 2 διανυκτερεύσεων στην Νέα Υόρκη, καλύπτονται ως εξής : 1) Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας 21%,  2) Χορευτικός Όμιλος Αιγίου 25%  και  3) οι χορευτές καλύπτουν εξ ιδίων το 54%. 

Μέχρι σήμερα  (10 Φεβρουαρίου 2012)  ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου,  δεν έχει καμία ενίσχυση από καμία απολύτως άλλη πηγή.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χορευτικού.

 

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 83 από 97
Copyright © 2020 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..