Αρχική Νέα
Νέα
Πρόταση για το Ταταρστάν PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 21:29
Από Ολλανδό αντζέντη που έχει στο παρελθόν κλείσει συμφωνίες για παραστάσεις  του Χορευτικού στην Γερμανία, ήλθε στις 29 Νοεμβρίου 2011 με mail  πρόταση στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, για συμμετοχή στο  VI Διεθνές Festival Folklor στο Ταταρστάν. Από 24 έως 30 Αυγούστου 2012. Το Festival τελεί υπό την προστασία του Προέδρου της χώρας και είναι για ηλικίες χορευτών από 16 - 24 ετών.  Το πρόβλημα για τον Χορευτικό είναι βέβαια πως θα φθάσει στην χώρα αυτή σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Οι όροι φιλοξενίας είναι πολύ  καλοί αλλά η απόσταση τεράστια και οι συγκοινωνίες ( αεροπορικές ) εξαιρετικά δύσκολες.
Η Δημοκρατία του Ταταρστάν (ρωσικά:Респу́блика Татарста́н; ταταρικά:Татарстан Республикасы) είναι ένα ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (μια από τις Δημοκρατίες της Ρωσίας). Η έκτασή της είναι 68.000 km² με πληθυσμό 3.800.000 κατοίκων. Πρωτεύουσα της δημοκρατίας είναι το Καζάν. Το ανεπίσημο μότο του Ταταρστάν είναι: Buldırabız!
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 23:34
 
Oι εκλογές στο Χορευτικό Όμιλο Αιγίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011 10:13

Διεξήχθησαν όπως είχε αναγγελθεί οι εκλογές στον Χορευτικό.  Το προεδρείο της Γενικής συνέλευσης αποτελείτο από τους : Χρήστο Κιλιά – Μαντώ Μαχαίρα και Θεόδωρο Μιχαλόπουλο.  Στην Εφορευτική Επιτροπή τρεις καταξιωμένοι νέοι : ο πρώην χορευτής Αντισυνταγματάρχης σήμερα Στρατολογίας Θεόδωρος Χρυσανθόπουλος,  ο πρώην χορευτής και δικηγόρος σήμερα Απόστολος Χριστόπουλος και η χορεύτρια τμήματος Ενηλίκων και Συμβολαιογράφος Χριστίνα Παπαβραμοπούλου. Απολογισμός εντυπωσιακής δραστηριότητος της τριετίας από την πρόεδρο Ελένη Καφεντζή – Αρβανίτη.  Με αναφορά στις παραστάσεις και στην προβολή της Ελληνικής παράδοσης σε δεκάδες πόλεις και κοινότητες της Ελλάδος αλλά και στα  επτά ταξίδια στο Εξωτερικό.  Με 5 παραστάσεις στην Ουγγαρία και 4 Στην Βουλγαρία το 2009.  Με 5 παραστάσεις στο Μαρόκο και τρεις στην Τουρκία το 2010.  Με δύο παραστάσεις στην Βενετία, 4 στο Βέλγιο και δύο στα Πριγκηπόνησα – θάλασσα του Μαρμαρά- Τουρκία,  παρουσία του Πατριάρχου, το 2011.  Με σημαντικές ενέργειες αντικατάστασης  φθαρμένων ενδυμασιών, κατασκευής νέων παραδοσιακών φορεσιών, τοποθέτησης κλιματιστικών, αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού, κ.λ.π.    Ακολούθησε ο οικονομικός Απολογισμός , η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η ομόφωνη έγκριση πεπραγμένων και η παρουσίαση των υποψηφίων. Στις Αρχαιρεσίες που ακολούθησαν για το Διοκητικό Συμβούλιο έλαβαν :  Καφεντζή – Αρβανίτη Ελένη  138,  Νικολόπουλος Γεώργιος 117,   Διαμαντόπουλος Χρήστος 112,   Αντωνοπούλου – Τασοπούλου Αθηνά 107,  Σταθόπουλος Σωτήριος 96,   Αργυρόπουλος Σπυρίδων  83   και  Μποτίνη – Νικολοπούλου Γεωργία 78. Αναπληρωματικοί :  Μπουσμάδη – Μπαλικούρα Σπυριδούλα 73 και Μιχαλόπουλος Βασίλειος 71. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή :  Κακιός Μαρίνος 97, Κάρναβος Παναγιώτης 91, Πυρπιρή Καλλιόπη και Βασιλειάδη Αγγελική από 70. Εκλέγονται οι τρεις πρώτοι, αφού η Κα Βασιλειάδη θέλησε να παραμείνει αναπληρωματική μαζί με τον Τρακαδά Βασίλειο που έλαβε 67 ψήφους.  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή θα συνέλθουν σε Σώμα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ενώ αναλαμβάνουν καθήκοντα από 1ης Ιανουαρίου 2012.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 23:34
 
Πρώτος μήνας διδασκαλίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2011 21:11
ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.
Με ουσιαστική επιτυχία στην οργάνωση των  τμημάτων του, συνεχίζει τα μαθήματα και τον δεύτερο μήνα ο μεγαλύτερος Σύλλογος της περιοχής μας. Στον οποίο παρά την οικονομική κρίση που πλήττει όλες σχεδόν τις οικογένειες,  βλέπει κανείς φέτος  περισσότερους χορευτές στα τμήματά του. Έτσι κάθε ημέρα από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη λειτουργούν 3 πολυπληθή τμήματα, την Παρασκευή 5 ! ! και το Σάββατο 2.  Από αυτά 4 είναι Ενηλίκων και 1 Παλαιών χορευτών. Η ανταπόκριση των Αιγιώτικων οικογενειών και η αγάπη τους προς τον Χορευτικό Όμιλο ( που τον Ιανουάριο του 2012 εισέρχεται στον 35ο χρόνο εντυπωσιακής παρουσίας στα Πολιτιστικά δρώμενα ) είναι συγκινητική.   Αυτό βεβαίως δίνει την δύναμη στα μέλη του Διοκητικού Συμβουλίου, να εργάζονται για το καλό της νεολαίας του Αιγίου, με έμφαση περισσότερη τώρα που οι καταστάσεις είναι πιό δύσκολες από ποτέ.  Η αγάπη του Δ.Σ. προς τους  νέους και των νέων του Αιγίου προς τις εθνικές μας παραδόσεις, δεν συνιστά μόνον απόδοση τιμής στο παρελθόν, αλλά και επένδυση για ένα μέλλον ανάλογης πολιτιστικής ακτινοβολίας. Διότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απάντηση στην κρίση.
AITΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ..
Αίτηση στον Δήμο Αιγίου υπέβαλε ο Χορευτικός Όμιλος, ζητώντας να του δοθεί η άδεια να χρησιμοποιήσει το  κινηματοθέατρο  για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις του, με κοπή και πρωτοχρονιάτικης πίτας, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου και την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου του 2012.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 23:35
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο81828384858687888990ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 82 από 93
Copyright © 2019 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..