Αρχική Νέα
Νέα
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ¨ τα πιό όμορφα πατήματα μεσ΄του χορού τα βήματα¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Κυριακή, 12 Μάρτιος 2017 12:39

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

Συνέχεια στις εκδηλώσεις του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που αισίως εισήλθε στο 40ό έτος δυναμικής παρουσίας του στα Πολιτιστικά δρώμενα της πόλεώς μας. Ο Σύλλογος που έχει στα 39 συμπληρωμένα χρόνια δραστηριότητος την τιμή να έχει δει να περνούν από τα τμήματά του 5.500 άτομα, που έχει πραγματοποιήσει 44 ταξίδια στο εξωτερικό, εκατοντάδες παραστάσεις στην Αχαϊα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, ετοιμάζεται για την πρώτη του εκδήλωση επ` ευκαιρία της εισόδου στον 40ό χρόνο. Συγκεκριμένα την 1η Απριλίου 2017 , στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ το απόγευμα στις 19.00 παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων χορούς και τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Ενδιάμεσα της παρουσίας χορών κάθε περιοχής, φιλόλογοι θα παρουσιάζουν για λίγα λεπτά ήθη – έθιμα – παραδόσεις κάθε περιοχής ενώ στην οθόνη θα προβάλλονται εικόνες από την ζωή των κατοίκων αυτών των περιοχών. Η εκδήλωση θα καλύπτεται από ζωντανή ορχήστρα που θα την αποτελούν : Θοδωρής Τασούλας κλαρίνο, Γιάννης Παυλόπουλος βιολί και τραγούδι, Θοδωρής Γιαννόπουλος λαούτο, Γιάννης Γευγελής κρουστά, Βασίλης Γραμματικός γκάϊντα και τσαμπούνα. Τραγούδι η Σταυρούλα Δαλιάνη. Προσκλήσεις δίδονται στον Χορευτικό Όμιλο, Μελετοπούλων 6, κάθε ημέρα 19.00 έως 22.00.

 
Σεμινάριο παραδοσιακών χορών. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 11:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που εισήλθε πανηγυρικά στο 40ό έτος έντονης δραστηριότητος και που μέχρι το καλοκαίρι του 2018 προγραμματίζει με το Διοικητικό Συμβούλιο και με τους Γυμναστές του, να πραγματοποιήσει αξιόλογες εκδηλώσεις, οργανώνει Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών. Θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδος 21 – 24 Φεβρουαρίου 2017, στις αίθουσες του Χορευτικού με άγνωστους στο ευρύ κοινό χορούς ενός νησιού των Κυκλάδων. Το Σεμινάριο αφορά μόνον τους παλαιούς χορευτές, μερικοί από τους οποίους θα παρουσιάσουν τους χορούς αυτούς προσεχώς.  Θα διδάξει  χοροδιδάσκαλος  ο οποίος κατάγεται και διαμένει στο εν λόγω νησί.  Θα είναι μία από τις πολλές σκέψεις που πραγματοποιείται , από ένα Σύλλογο που μέσα σε δύο μήνες  πραγματοποίησε χορό στις 20/1/2017, δύο κοπές πίτας στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στις 29/1/2017  και 5/2/2017 , εμφανίσθηκε δε και στους  ΄Δρόμους της Αποκριάς΄ , στις 17/2/2017 με μερικούς από τους μεγάλους και μικρούς του χορευτές.

 
ΧΑΜΟΣ στην 2η πίτα (5/2/2017) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 22:11

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.

Την Κυριακή το πρωϊ στις 5/2/2017 έκλεισε πανηγυρικά ο κύκλος των εκδηλώσεων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Ήταν η τρίτη μεγάλη εκδήλωση του Ομίλου μετά τον χορό στις 20/1/2017 και την πρώτη εκδήλωση κοπής πίτας με χορούς και τραγούδια από 9 τμήματα του Χορευτικού.  Στην τρίτη και τελευταία εκδήλωση, στον κατάμεστο ΑΠΟΛΛΩΝΑ, είχαμε κοπή πίτας, βράβευση των χορευτών των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, βράβευση του Βασίλη Μανουηλίδη για την πολυετή προσφορά του στην πόλη του Αιγίου αλλά και στον Χορευτικό, χορούς και Ελληνικά τραγούδια διαφόρων περιοχών της πατρίδος μας με εντυπωσιακή παρουσίαση.

Εντύπωση έκαναν εκτός από τους χορούς της Ζακύνθου που παρουσίασαν οι νησιώτες, τους Στεριανούς χορούς που παρουσίασαν νεαροί του στεριανού συγκροτήματας, από τους χορούς Λήμνου που παρουσίασε το 6ο  έτος και της Θεσσαλίας που παρουσίασε το 5ο έτος οι χοροί που παρουσίασαν οι ενήλικες της Τετάρτης, οι ενήλικες της Δευτέρας και οι Παλαιοί χορευτές. Το 1ο έτος της ενηλίκων Τετάρτης παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία χορούς Μακεδονίας. Το προχωρημένο τμήμα ενηλίκων της Δευτέρας παρουσίασε χορούς, άγνωστους στο ευρύ κοινό Κυκλάδων και χειροκροτήθηκε θερμά. Όμως ξεχωριστό ήταν το πολυπληθές τμήμα των παλαιών χορευτών, πολλοί από τους οποίους έχουν 30!!!  χρόνια στον Όμιλο που παρουσίασε χορούς Θράκης και συγκλόνισε τους θεατές.

Η όλη εκδήλωση στην οποία είχαμε παρουσία του Δημάρχου Αιγίου κια μεγάλου αριθμού Δημοτικών Συμβούλων, έκλεισε με το 1ο έτος της Δευτέρας ( πρώτη Δημοτικού )  με το  2ο έτος της Τετάρτης  και με παράταξη στην λήξη όλων των τμημάτων στη εξέδρα του κινηματοθεάτρου. Το Διοκητικό Συμβούλιο και οι Γυμναστές έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι στην είσοδο στο 40ό έτος, από την πρόοδο των χορευτών αλλά και από την προσέλευση του κόσμου και την συμπαράσταση του 39 ολόκληρα χρόνια τώρα. Από την πλευρά τους τόσο η πρόεδρος όσο και ο διευθυντής του Ομίλου ευχαρίστησαν πολλές φορές όλους όσους συμπαραστάθηκαν στον Χορευτικό και βοήθησαν να φτάσει τόσο ψηλά και να έχει συνεχή δυναμική πορεία 39  χρόνια.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 9 από 82
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..