Αρχική Νέα
Νέα
Eκδηλώσεις 2ου Κύκλου. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 10:06

ΑΠΟ 1/4 έως 30/5/2017 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων του Χορευτικού έχει από καιρό τελειώσει . Με τον χορό των Ενηλίκων την  20η /1/2017, με την πρώτη κοπή πίτας στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στις 29/1/2017 και με την δεύτερη κοπή πίτας και με βράβευση των χορευτών των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις 5/2/2017.  Τέλος δε με την μεγάλη παρέλαση στις 25 Μαρτίου.  Ο δεύτερος κύκλος άρχισε την 1η Απριλίου με την ανεπανάληπτη εκδήλωση Χορευτικού Ομίλου και Συνδέσμου Φιλολόγων με θέμα ¨ τα πιο όμορφα πατήματα  -  μεσ` του χορού τα βήματα. Με ζωντανή 6μελή ορχήστρα που συγκλόνισε τους πολυπληθείς θεατές. Η δεύτερη εκδήλωση του 2ου κύκλου ήταν την ημέρα εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας χορού. Στην πλατεία Αγ. Λαύρας  μαζί με το Dancing Club σε μία θαυμάσια συνεργασία, παρ` ότι μεσημέρι, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Τρίτη εκδήλωση θα είναι 20/5/2017 στο Πολύκεντρο όπου οι Κεφαλονίτες  και οι Ιθακήσιοι γιορτάζουν την επέτειο της ένωσης με την μητέρα Ελλάδα. Εκεί εκτός των άλλων συγκροτημάτων έχει προσκληθεί και ο Χορευτικός Όμιλος , για να παρουσιάσει χορούς ενός νησιού του Ιονίου. Τέλος ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων του Χορευτικού θα κλείσει με την μεγάλη καθιερωμένη εκδήλωση, αυτή της γιορτής λήξης του Χορευτικού έτους. Που θα πραγματοποιηθεί στις 27/5/2017 στο ανοικτό θέατρο του Πολιτιστικού με ώρα έναρξης 20.30. Θα χορέψουν 300 περίπου χορευτές από 17 τμήματα του Ομίλου, χωρισμένοι σε 11 ομάδες. Ανάμεσα στους χορούς που θα παρουσιασθούν , λόγω των ημερών ( 19 Μαϊου γενοκτονία Ποντίων – 29 Μαϊου Άλωση Κωνσταντινούπολης ) θα είναι και χοροί του Πόντου και χοροί ( αφιερώματα ) Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει και άλλη μία εκδήλωση που εντάσσεται στον 2ο κύκλο, είναι το αποχαιρετιστήριο των Ενηλίκων με χορό, αλλά δεν έχει καθορισθεί ακόμα η ημερομηνία. Αργότερα θα γνωστοποιηθούν και οι εκδηλώσεις του 3ου κύκλου και τα ταξίδια σε Εσωτερικό και Εξωτερικό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 10:08
 
29/4/2017 Παγκόσμια ημέρα χορού. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 09:55

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟ DANCING GLUB    .

Το Σάββατο 29 Απριλίου γιορτάσθηκε και στο Αίγιο με εντυπωσιακή επιτυχία η παγκόσμια ημέρα χορού.  Η  όλη οργάνωση και η κοσμοσυρροή οφείλεται στην  ιδέα του Dancing Clyb που αμέσως υιοθέτησε και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.  Μπορεί να ήταν μεσημέρι 12.00, μπορεί η θερμοκρασία να  ήταν στα ύψη για την εποχή και ο ήλιος να έστελνε τις πύρινες ακτίνες του στην πλατεία, αλλά η πλατεία Αγ. Λαύρας είχε από νωρίς γεμίσει ασφυκτικά ενώ τα μαγαζιά της πλατείας ήσαν γεμάτα από νέους - γέρους  κυρίως γονείς και παπούδες που θα έβλεπαν τα παιδιά τους , σε μία εκδήλωση που σκοπό είχε να αποδείξει ότι ο χορός είναι κοινωνικό φαινόμενο, ενώνει τους ανθρώπους, χωράει όλες τις ηλικίες και όλο τον κόσμο.  Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο Συλλόγων και αφού οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης με λίγα λόγια αναφέρθηκαν στην σημασία της παγκόσμιας ημέρας  χορού, αναμίχθηκαν μανάδες με παιδιά με τους χορευτές , χόρεψαν και διασκέδασαν διατρανώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο χορός εκφράζει ελευθερία, πάει πέρα από τα σύνορα, είναι επικοινωνία.  Επί πλέον σημειώνουμε ότι ο χορός προσφέρει γνώση, διαπαιδαγωγεί, κοινωνικοποιεί, καλλιεργεί τον ρυθμό, γυμνάζει το σώμα, διαπλάθει την ψυχή και θεραπεύει.

 
1/4/2017 Μεγαλειώδης παράσταση. Είσοδος στον 40ό χρόνο. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Κυριακή, 02 Απρίλιος 2017 11:21

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ.

¨ Τα πιό όμορφα πατήματα μεσ` του χορού τα βήματα¨ ήταν ο τίτλος της εντυπωσιακής από κάθε άποψη παράστασης του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, που δόθηκε στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ το Σάββατο 1η Απριλίου το βράδυ.         Σε συνεργασία με τους φιλολόγους, τα κείμενα των οποίων  ( για τα ήθη - έθιμα - συνήθειες των κατοίκων - λαϊκή τέχνη  αλλά και ιστορικά στοιχεία ) έδεσαν με τον καλύτερο τρόπο μία εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.  Οι εικόνες που προβλήθηκαν με επιμέλεια της  φιλολόγου Αικ. Μαρινοπούλου κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων ομιλιών των επίσης φιλολόγων Ευαγ. Κουτή για την Λήμνο, Ξένης Αντωνοπούλου για την Μακεδονία, Μαρίας Πετρίδου για την Τζιά, Κων. Γκίκα για την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, Μαρίας Σκαρτσίλα για τις Κυκλάδες και Χριστ. Παππά για την Αν. Ρωμυλία, έδωσαν στους θεατές μία εικόνα της ζωής των κατοίκων σε παλαιότερες εποχές.  Οι χορευτές του Αιγίου απέδειξαν για μία ακόμα φορά με την απόδοσή τους, την δυναμικότητά τους, τον ενθουσιασμό τους, ότι και μετά από 39 χρόνια ο Χορευτικός όχι μόνον διατηρείται, αλλά βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από κάθε άποψη. Σε αυτό συμβάλουν οι ειδικευμένοι στον παραδοσιακό χορό Γυμναστές Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου, Γ. Κατσίβελος , ο διευθυντής Χρ. Κιλιάς και ολόκληρο το Δ.Σ.με επικεφαλής την πρόεδρο Ελένη Αρβανίτη - Καφεντζή.  Τέλος μεγάλο μέρος της επιβλητικής εκδήλωσης και της απόλυτης επιτυχίας της, οφείλεται στην 6μελή ορχήστρα, που συνόδευσε τους χορευτές με παραδοσιακή μουσική, με παραδοσιακά όργανα και με τραγούδι. Ο Γιάννης Παυλόπουλος με το βιολί και το τραγούδι και η ορχήστρα του,  με γκάϊντα – τσαμπούνα - κρουστά – κλαρίνο – λαούτο και τραγουδίστρια, ενθουσίασαν.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 9 από 83
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..