Αρχική Νέα
Νέα
Το πρόγραμμα του Χορευτικού μέχρι τέλος Μαΐου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 22:48

Δόθηκε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα του 2ου κύκλου εκδηλώσεων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου. Ο πρώτος κύκλος αφορούσε τις εκδηλώσεις κοπής πίτας στις 30/1 και 6/2/2011 στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, με χορούς και τραγούδια της πατρίδος μας με καινούργια προγράμματα χορών, αλλά και με καινούργιες ενδυμασίες. Έκλεισε δε με τον χορό των Ενηλίκων στις 11 Φεβρουαρίου 2011. Ο δεύτερος κύκλος που αρχίζει στις 21 Μαρτίου, αναφέρεται σε παραστάσεις των παιδιών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι το τέλος Μαϊου 2011. Στις παραστάσεις - εκδηλώσεις αυτές ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, συνεργάζεται με Πολιτιστικούς Συλλόγους, με Επαγγελματικούς Συλλόγους, με την Μητρόπολη, με τον Δήμο αλλά και με Οργανωτικές επιτροπές Διεθνών Folklor Festivals. Oι μέχρι τώρα προγραμματισμένες εκδηλώσεις των επόμενων μηνών είναι: 

1) Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, συμμετοχή 10 χορευτών και παρουσίαση Παραδοσιακών χορών της πατρίδος μας, στην εκδήλωση που οργανώνει η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α.) στο Πολιτιστικό Κέντρο (Παλαιό Νοσοκομείο). Είναι γεγονός ότι πέρασαν 190 χρόνια από την απελευθέρωση της "Βοστίτσας" που συνέβει την 21η Μαρτίου 1821. Το Αίγιο είναι η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε και μάλιστα αναιμάκτως. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγίου.

2) Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011. Παρέλαση 112 χορευτών με παραδοσιακές ενδυμασίες από πολλές περιοχές της Ελλάδος ( Πελοπόννησο - Ήπειρο - Θεσσαλία - Μακεδονία - Θράκη - Θάσο - Αιγαίο - Τρίκκερι - Μ. Ασία ).

3) ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΑΙΓΙΟΥ 25/03/2011 μετά την παρέλαση παραδοσιακοί χοροί από τους 112 χορευτές του Ομίλου που θα έχουν νωρίτερα πάρει μέρος στην παρέλαση.

4) Σάββατο 2 Απριλίου 2011. Πάτρα σε έκθεση χορευτές Στεριανού συγκροτήματος θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτο πρόγραμμα. Λεπτομέρειες σε νεότερη ανακοίνωση.

5) Πέμπτη προς Παρασκευή μεσάνυχτα 14 προς 15 Απριλίου, αναχώρηση από το λιμάνι των Πατρών για Βενετία Νησιώτικου συγκροτήματος 30 χορευτών που θα πάρει μέρος σε διεθνές Festival Folklor. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα. Επιστροφή στο Αίγιο Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου αργά το βράδυ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα 13 Μαρτίου συνάντηση και ενημέρωση ( από Δ. Συμβούλιο και Διεύθυνση ) των γονέων των παιδιών, που ενδιαφέρονται για το ταξίδι στην Βενετία.

6) Σάββατο 14 Μαϊου 2011. Συμμετοχή σε διαγωνισμό χορού Στεριανού συγκροτήματος, εαν το επιτρέψουν οι μαθητικές υποχρεώσεις των χορευτών . Εαν έχουν αρχίσει εξετάσεις Γυμνασίων - Λυκείων και δεν είναι δυνατή η παρουσία στον διαγωνισμό τμήματος παραστάσεων, τότε θα πάρει μέρος τμήμα παιδιων Στ΄Δημοτικού που θα παρουσιάσει Θρακιώτικους χορούς.

7) Σάββατο 28 Μαϊου 2011 "γιορτές λήξης χορευτικού έτους", με χορούς και τραγούδια από 15 τμήματα του Ομίλου κυρίως παιδιών Δημοτικού και Ενηλίκων.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Θα αρχίσει από το τέλος Ιουνίου και θα αναφέρεται σε υποχρεώσεις και παραστάσεις του Καλοκαιριού 2011 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βεβαίως σε συνεργασία πάντα με Πολιτιστικούς φορείς, Σωματεία, Δήμους, Οργανωτικές επιτροπές Festivals κ.λ.π.

 
ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 22:46

Παρά την οικονομική κρίση που έχει επιδράσει αρνητικά στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων, λόγω της αδυναμίας πλέον των οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου τόλμησε και πάλι. Πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, με μεγάλη συμμετοχή φίλων – γονέων και ενηλίκων χορευτών την τρίτη του κατά σειρά εκδήλωση ( χορό και γλέντι ) μέσα σε 14 ημέρες ! ! Μετά τις ανεπανάληπτες εκδηλώσεις τις δύο προηγούμενες Κυριακές στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ όπου συνολικά 452 από τους χορευτές όλων των ηλικιών και επιπέδων παρουσίασαν προγράμματα παραδοσιακών χορών με την ευκαιρία της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ήλθε η σειρά του ελεύθερου χορού – γλεντιού. 
Στην θαυμάσια, κατάμεστη αίθουσα του AMADEUS PALACE, με την παρουσία του Δημάρχου Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, του αντιδημάρχου Αθανασίου Παναγόπουλου, της αντιδημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη, του πολιτευτή Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, του πρώτου προέδρου του Ομίλου Γεωργίου Τριανταφύλλου που είναι πατέρας της γνωστής δημοσιογράφου του SKAI και της Έλλης Τριανταφύλλου, κόντρα στην άσχημη ψυχολογία που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όλοι οι παρευρεθέντες διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, έτσι όπως μόνον τα μέλη και οι φίλοι του Χορευτικού γνωρίζουν. Μαζί τους και μία ομάδα 12 χορευτών από την Πάτρα που μαζί με τους Αιγιώτες χορευτές και φίλους δημιούργησαν κέφι εκπληκτικό, Ελληνικό με χορούς και τραγούδια της πατρίδος μας. Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες και οι πάντες απεχώρησαν κατενθουσιασμένοι από το επίπεδο της εκδήλωσης, την οργάνωση αλλά και την ποιότητα του φαγητού. Παρόντες επίσης στην εκδήλωση οι πρώην γραμματείς του Χορευτικού Μιχαλόπουλος Θ. και Βέργος Χαρ. , ο πρώην έφορος Δ. Σχέσεων Γιοβάς Δημ., ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Βασ. Μανουηλίδης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σωτ. Κοίλιας. Σύντομο χαιρετισμό στην αρχή απηύθηνε ευχαριστώντας τους παρισταμένους η πρόεδρος αλλά και ο διευθυντής του Χορευτικού, ενώ τα συγχαρητήριά του για την όλη δραστηριότητα του Ομίλου εξέφρασε ο Δήμαρχος.

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 – 1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 22:46

Ενθουσιασμός - ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν οι εκατοντάδες Αιγιώτες που από νωρίς κατέκλυσαν τον "ΑΠΟΛΛΩΝΑ", το κινηματοθέατρο που άνοιξε πάλι μετά από μήνες. 250 χορευτές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων συγκλόνισαν με την απόδοσή τους θεατές αλλά και τον Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο. Νέοι χοροί – νέες πανάκριβες στολές απέδειξαν για μία ακόμα φορά σε όλους το τι δουλειά γίνεται 33 ολόκληρα χρόνια τώρα στον Χορευτικό. Απονεμήθηκαν και αναμνηστικά διπλώματα στους χορευτές που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ανακοινώθηκαν και τα δύο ταξίδια στο Βέλγιο και την Κωνσταντινούπολη για το καλοκαίρι.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο71727374757677787980ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 79 από 83
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..