Αρχική Νέα
Νέα
Οι εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 18:53

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Τιμώντας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου , όσους αγωνίσθηκαν και για την δική μας ελευθερία, παρήλασε με 118 από τους χορευτές του, όλων των ηλικιών την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.  Ο Χορευτικός έκανε την παρουσία του αισθητή, τόσο με το πλήθος των χορευτών που παρήλασαν όσο και με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών . Προηγούντο  όσα παιδιά φορούσαν φουστανέλα Β. Πελοποννήσου και ακολουθούσαν : Ηπειρώτικων χορών με Μπουραζάνα – μικροί με καθημερινή Β. Πελοποννήσου – παλαιοί χορευτές με ενδυμασία Αλμωπίας – νεαροί Θρακιώτες με Μεταξάδων, Νησιώτες με γιορτινή Αιγαίου, νεαροί Νησιώτες με καθημερινή Αιγαίου. Τα κορίτσια είχαν ενδυμασίες Καραγκούνας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων  Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Κάτω Παναγιάς Μ.Ασίας – Αιγαίου – Θάσου και Τρίκκερι. Επί πλέον εντύπωση για μία ακόμα φορά έκανε ο συγχρονισμός, ο βηματισμός , το παράστημα των παιδιών του χορευτικού.

ΧΟΡΟΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Ο Όμιλος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επετειακά τραγούδια που θα χόρευαν νεαροί χορευτές του στα Ψηλαλώνια.  Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια. Χόρεψαν μόνον Καλαματιανό και τσάμικο, χασάπικο με λόγια επαναστατικά και τον θούριο του Ρήγα σε χασαπιά Μακεδονίας. Η βροχή όμως δυνάμωνε και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

ΣΤΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ.

Το ίδιο απόγευμα πέντε ζευγάρια του τμήματος των Στεριανώ ν χορών, προσκεκλημένα από τους οργανωτές εκδήλωσης στην Ροδοδάφνη, άνοιξαν το πρόγραμμα με Κλέφτικο – Περατιανό Φυσσούνι και  Γιούργια. Χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τους παρισταμένους, ενώ στην συνέχεια πρόγραμμα παρουσίασαν χορευτικό από τον Άγ. Κωνσταντίνο, από τον Λόγγο  και από τον Ελαιώνα.

 
4/2/2018 - Λαοθάλασσα & στην 2η πίτα. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 18:49

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟΝ ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨.

Είναι 10.45 της Κυριακής 4/2/2018 και αρχίζει η παρέλαση η χορευτική 11 τμημάτων και 250 τουλάχιστον χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, σε ένα κατάμεστο κινηματοθέατρο. Την έναρξη της δεύτερης κοπής πίτας κηρύττουν δύο παρουσιάστριες από τις παλαιές του Ομίλου, η κυρίες Μαίρη Καρβέλα και η Ανδριάνα Προδρομάκη, που τώρα παρακολουθούν τμήματα ενηλίκων. Στην οθόνη προβάλλεται  δουλειά εκπληκτική του Β. Μανουηλίδη. Η εκδήλωση ξεκινά με τους ενήλικες 4ου έτους της Πέμπτης και με χορούς Εύβοιας. Συνεχίζεται με 3ο έτος Τρίτης και χορούς των Κυθήρων, με τμήμα ενηλίκων Τρίτης με χορούς Μακεδονίας , με το 6ο έτος Σαββάτου που ήταν και το πολυπληθέστερο με 36 νεαρούς χορευτές που παρουσίασαν χορούς της Κρήτης, με νησιώτες σε χορούς Κυκλάδων,  με στεριανούς  σε χορούς Πανελληνίους και Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησε η παρουσίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής που θα έχουν στα χέρια τους το 2018 - 19 – 20, από τον Πρόεδρο Χρήστο Κιλιά, το καλωσόρισμα και οι ευχαριστίες του ιδίου για την στήριξη 40 χρόνια στο πρόσωπό του, στο Χορευτικό, στα εκάστοτε Διοικητικά συμβούλια. Στην θρησκευτική τελετή με ευχές για το νέο έτος , ο εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας τέλεσε αγιασμό και έκοψε μαζί με τον πρόεδρο την πίτα.  Στην συνέχεια το 4ο έτος της Δευτέρας παρουσίασε χορούς Αιγαίου, οι ενήλικες της Δευτέρας  χορούς Δυτ. Θράκης, το 1ο έτος της Πέμπτης χορούς Σποράδων, οι αρχάριοι ενήλικες της Πέμπτης χορούς  Ηπείρου για να κλείσει το 2ο έτος της Τετάρτης με χορούς Μακεδονίας, χωρίς να λείψει και το ¨Μακεδονία ξακουστή ¨ που χορεύτηκε και τραγουδήθηκε από τους ¨μικρούς ¨ με πάθος που εντυπωσίασε. Στο τέλος διαπιστώθηκε ότι  η πίτα, δεν έφθασε για όλους, παρά το γεγονός ότι είχαν παραγγελθεί 100 κομμάτια πάρα πάνω από την προηγούμενη Κυριακή. Τόσος ήταν ο κόσμος πού κατέβαλε την πλατεία και την εξέδρα, υπήρχαν δε και πολλοί όρθιοι. Με ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  τελείωσε και η τρίτη εκδήλωση του Χορευτικού μέσα σε 17 ημέρες.  ( η  πρώτη ήταν ο χορός στις 19/1/2018 ).

 

 
1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 -ΑΠΟΛΛΩΝ- PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 19:55

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ 1η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Παρουσία του Μητροπολίτου μας, που δεν πρόλαβε τους χορούς τους αφιερωμένους στην Καππαδοκία, του Δημάρχου Αιγίου Αθ. Παναγόπουλου, του βουλευτού Ανδρ. Κατσανιώτη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Μπούνια, των αντιδημάρχων Β. Ψυχράμη και Περ.Παπαγιαννακόπουλου, δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του ΕΚΑΜΕ  Β. Στεφανίδη, της πρώην προέδρου του Χορευτικού Αργ. Γιοβά και του πρώην γραμματέα Θ. Μιχαλόπουλου, του  Στρ. Βαρδάκη της Δ. Κ. Αιγίου και πάρα πολλών θεατών, ο Χορευτικός έκοψε την πρώτη του πρωτοχρονιάτικη πίτα, μέσα σε γενικό ενθουσιασμό, για την συμπλήρωση 40 χρόνων.  Στον ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨  την Κυριακή 28 Ιανουαρίου  2018 .

Στις πρώτες εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου μας εντυπωσίασαν πάλι,  όλα τα τμήματα ¨μικρών ¨ Α΄ Δημοτικού αλλά και μεγάλων .  Όμως το μεγαλύτερο χειροκρότημα χορεύοντας χορούς μια αλησμόνητης πατρίδας,  της Καππαδοκίας, του ¨Αγιότοπου¨ όπως πρέπει να λέγεται αφού είναι πατρίδα των Τριών Ιεραρχών, κέρδισαν οι Παλαιοί χορευτές  που παρουσίασαν άγνωστους στο ευρύ κοινό χορούς .   Μια αγαπημένη και δεμένη ομάδα που ο συγχρονισμός τους και οι δύσκολες φιγούρες  καθήλωσαν τους θεατές για μια ακόμα φορά. Ήταν ένα από τα εννέα τμήματα που παρουσίασαν χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδος.  Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής Χρ. Κιλιάς, παρουσίασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής , ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, είπε πως αισθάνεται ευτυχής που 40 ολόκληρα χρόνια είναι δάσκαλος χορών και διευθυντής του Χορευτικού, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο, έθεσε μερικά αιτήματα για τον εορτασμό της 40ετίας του Ομίλου.  Στην θρησκευτική ολιγόλεπτη τελετή, μετά το πρόγραμμα των Στεριανών που παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κος Αμβρόσιος με πλειάδα ιερωμένων. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους 18 χορευτές που πέτυχαν το καλοκαίρι στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε..Ι. της χώρας. Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι παλαιές χορεύτριες ( σήμερα μέλη των τμημάτων Ενηλίκων )  Μ. Καρβέλα και Ανδρ. Προδρομάκη, που ευχαρίστησαν και τον Βασίλη Μανουηλίδη για την αφιλοκερδή προσφορά του τόσα χρόνια στον Σύλλογο αλλά και τους Καταστηματάρχες του Αιγίου, που προσέφεραν 32 δώρα στον χορό και στις κοπές της πίτας. Την επομένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα κοπεί η δεύταρη πίτα του Ομίολου και θα παρουσιάσουν τους χορούς τους άλλα 11 τμήμτα χορευτών.

 

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 8 από 90
Copyright © 2019 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..