Αρχική Νέα
Νέα
20/6/2018 OPAKE-OTE. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 18:38

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου ξεκίνησε από το κατάμεστο παραθεριστικό Κέντρο του ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου τις  καλοκαιρινές υποχρεώσεις του ο Χορευτικός ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου.  Μετά την παρουσίαση από τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ,  τον λόγο πήρε ο πρόεδρος και διευθυντής του Χορευτικού, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την διοίκηση του παραθεριστικού Κέντρου για την μακρόχρονη συνεργασία και για την προσφορά του ΟΤΕ που είναι πολυσήμαντη, παρουσίασε τα δύο τμήματα του Ομίλου που θα παρουσίαζαν το πρόγραμμα. Το πρώτο τμήμα  των ενηλίκων Δευτέρας   θα παρουσίαζε στο πρώτο μέρος χορούς Κεντρικού Αιγαίου ( Βλάχα Κωμιακής  - Κουφονήσι – Κοτσάκια – Μπάλο Πηδηχτό ), και στο τρίτο μέρος χορούς από την πολύπαθη Λέσβο, οι οποίοι χοροί θα παρουσιασθούν και στις 23 Ιουλίου στα Ψηλαλώνια στην εκδήλωση της ΔΗΚΕΠΑ.  Το δεύτερο μέρος κάλυψαν οι νεαροί  των Μακεδονικών χορών που παρουσίασαν κυρίως  χορούς Αλμωπίας, περιοχής που συνορεύει με το Κράτος των Σκοπίων  ( Μπαϊντούσκινο – Ζαβλιτσαίνα – Λυτός – Ράϊκος – Χασαπιά Μακεδονίας )  .  Τα δύο συγκροτήματα του Χορευτικού έκλεισαν το πρόγραμμά τους χορεύοντας χασάπικο και παραδοσιακή χασαπιά, καταχειροκροτούμενα.  Ακολούθησε δείπνο,  προσφορά του ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ ,  όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια της συνεργασίας ΟΠΑΚΕ και Χορευτικού Ομίλου. Οι προσεχείς παραστάσεις  του Ομίλου είναι  στις  9 και 16 Ιουλίου 2018, με άλλα χορευτικά τμήματα.

 
19/5/2018 ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 10:15

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.

Το Σάββατο 19 Μαϊου 2018, ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, 340 από τους χορευτές του Ομίλου 18 τμημάτων, χωρισμένοι σε 8 ομάδες παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την Ελλάδα και φυσικά από τον Πόντο. Η εκδήλωση άρχισε στις 20.15 σε ένα κατάμεστο ανοικτό θέατρο ( του Πολιτιστικού Κέντρου ) με τον ¨ΖΟΡΜΠΑ¨ που το αργό του μέρος χορεύτηκε από μικρούς,  τους οποίους ακολούθησαν στο γρήγορο μέρος όλοι οι χορευτές. Στην συνέχεια ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. και ταυτόχρονα διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, υποδεχόμενος τους πολυπληθείς θεατές, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους.  Ανέφερε πως το 2018 ο Χορευτικός έχει πλέον συμπληρώσει τα 40 χρόνια, χρόνια δημιουργικής πορείας με συνεχή πρόοδο και δραστηριότητα, ο ίδιος δε ¨κουμαντάρει ¨ τον Όμιλο όλα αυτά τα χρόνια με την βοήθεια των εκάστοτε Δ.Σ. , των εκάστοτε Γυμναστών και των εκάστοτε χορευτών. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που ήλθαν να δουν τα εγγόνια τους  ενώ πριν από πολλά χρόνια ερχόντουσαν στις εκδηλώσεις του Χορευτικού για να δουν τα παιδιά τους. Παιδιά και εγγόνια είναι μερικά από τα 5.750 παιδιά όλων των ηλικιών, που έχουν περάσει από τον Όμιλο αυτά τα 40 χρόνια. Τους χορούς ανέφερε ότι έχουν διδάξει οι επαγγελματίες καθηγητές – γυμναστές με ειδίκευση στον παραδοσιακό χορό,  Χρ. Βαγενά, Αθ. Κωνσταντινίδου και Γ. Κατσίβελος, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν. Οι τρείς τους διδάσκουν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Ακολούθησε το πρόγραμμα των χορών που παρουσίασαν: το 6ο έτος Σαββάτου, το 5ο Πέμπτης και το 3ο Τρίτης  χορούς Αν. Ρωμυλίας. Οι χορευτές Στεριανών χορών χορούς Μετσόβου. Οι μαθητευόμενοι της Α΄ Δημοτικού χορούς με τραγούδια παιδικά, της Δόμνας Σαμίου.  Οι ενήλικες Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και δύο τμήματα ενηλίκων Πέμπτης χορούς  Δυτ. Θράκης.  Το 2ο έτος Τετάρτης, το 3ο Τετάρτης  και το 4ο Δευτέρας χορούς Δωδεκανήσων. Οι Παλαιοί χορευτές και οι νεαροί Θρακιώτικων χορών, χορούς του Ελληνισμού του Πόντου. Το 1ο έτος Πέμπτης και το 3ο Τρίτης χορούς της Κέρκυρας.  Χορούς δε Μ. Ασίας οι νεαροί νησιώτικων χορών. Το πρόγραμμα έκλεισε με Κωνσταντινοπολίτικο χορό που χόρεψαν όλοι οι χορευτές .  Ο πρόεδρος ευχαρίστησε για την πολύχρονη προσφορά του τον Β. Μανουηλίδη, που είχε την ευθύνη για την παρουσίαση εικόνων των περιοχών,  από όπου προήρχοντο οι χοροί. Οι επόμενες  προγραμματισμένες εμφανίσεις είναι στον ΟΠΑΚΕ-ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου, οι εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ στις οποίες τμήμα του Ομίλου θα παρουσιάσει χορούς Λέσβου στις 18 και 23 Ιουλίου, και το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου όπου θα έχουμε μνημόσυνο των θανόντων μελών του Συλλόγου, έκθεση φωτογραφίας και χορούς Κυριακή και Δευτέρα στα Ψηλαλώνια, με ζωντανή ορχήστρα.

 
Πρόβες - παράσταση 19 ΜΑΪΟΥ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 10:21

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στον Χορευτικό, το χορευτικό έτος 2017-18. Το οποίο έτος, τελειώνει στις 31/5/18. Όμως την γιορτή λήξης θα την πραγματοποιήσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο ( παλαιό Νοσοκομείο ) το Σάββατο 19/5 με ώρα έναρξης 20.15. Αυτό επειδή το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πρόβες το πρωϊ στις 12/5 και 19/5/2018. Ενδυμασία : Μπλουζάκι του Χορευτικού, μπλέ ή μαύρο παντελόνι ( επιτρέπεται το τζίν ), αθλητικό παπούτσι.

Σας περιμένουμε και στον εορτασμό των 40 χρόνων του Ομίλου στις 29 & 30/7/2018. Θα πραγματοποιηθεί στα Ψηλαλώνια. Έκθεση φωτό στο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΊΚΟ.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ - EΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1978
ΠΡΟΒΕΣ 12 και 19/5/2018
Στο Πολιτιστικό ( Παλαιό Νοσοκομείο )
08.30 ΠΟΝΤΟΣ...
09.00 ΚΕΡΚΥΡΑ
( 3Ο έτος Τρίτης – 1ο Πέμπτης )
09.30 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
( 3Ο Τετάρτης – 2ο Τετάρτης – 4ο Δευτέρας )
09.50 1ο ΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
10.15 ΡΩΜΥΛΙΑ
( 6ο Σαββάτου – 5ο Τρίτης – 5ο Πέμπτης )
10.30 ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
( Δευτέρας – Τρίτης – Τετάρτης και τα δύο της Πέμπτης )
11.10 ΝΗΣΙΩΤΕΣ
11.30 ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 5 από 89
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..