Αρχική Νέα Οι εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2018
Οι εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 18:53

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

Τιμώντας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου , όσους αγωνίσθηκαν και για την δική μας ελευθερία, παρήλασε με 118 από τους χορευτές του, όλων των ηλικιών την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.  Ο Χορευτικός έκανε την παρουσία του αισθητή, τόσο με το πλήθος των χορευτών που παρήλασαν όσο και με τις ενδυμασίες διαφόρων περιοχών . Προηγούντο  όσα παιδιά φορούσαν φουστανέλα Β. Πελοποννήσου και ακολουθούσαν : Ηπειρώτικων χορών με Μπουραζάνα – μικροί με καθημερινή Β. Πελοποννήσου – παλαιοί χορευτές με ενδυμασία Αλμωπίας – νεαροί Θρακιώτες με Μεταξάδων, Νησιώτες με γιορτινή Αιγαίου, νεαροί Νησιώτες με καθημερινή Αιγαίου. Τα κορίτσια είχαν ενδυμασίες Καραγκούνας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων  Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Κάτω Παναγιάς Μ.Ασίας – Αιγαίου – Θάσου και Τρίκκερι. Επί πλέον εντύπωση για μία ακόμα φορά έκανε ο συγχρονισμός, ο βηματισμός , το παράστημα των παιδιών του χορευτικού.

ΧΟΡΟΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

Ο Όμιλος είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επετειακά τραγούδια που θα χόρευαν νεαροί χορευτές του στα Ψηλαλώνια.  Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια. Χόρεψαν μόνον Καλαματιανό και τσάμικο, χασάπικο με λόγια επαναστατικά και τον θούριο του Ρήγα σε χασαπιά Μακεδονίας. Η βροχή όμως δυνάμωνε και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

ΣΤΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ.

Το ίδιο απόγευμα πέντε ζευγάρια του τμήματος των Στεριανώ ν χορών, προσκεκλημένα από τους οργανωτές εκδήλωσης στην Ροδοδάφνη, άνοιξαν το πρόγραμμα με Κλέφτικο – Περατιανό Φυσσούνι και  Γιούργια. Χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς από τους παρισταμένους, ενώ στην συνέχεια πρόγραμμα παρουσίασαν χορευτικό από τον Άγ. Κωνσταντίνο, από τον Λόγγο  και από τον Ελαιώνα.

 
Copyright © 2018 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..